Nejasnosti kolem zříceného egyptského letadla. Prý nemuselo jít o explozi na palubě

24.05.2016 17:30

Tragédie letu EgyptAir 804 má v současnosti několik verzí. Úřady již zcela oficiálně mluví o tom, že na palubě letadla zřejmě došlo k explozi. S tímto výkladem událostí však nesouhlasí soudní znalci, kteří se tragédií taktéž zabývají.

Nejasnosti kolem zříceného egyptského letadla. Prý nemuselo jít o explozi na palubě
Foto: thinkstockphotos.com
Popisek: Havarované letadlo, ilustrační foto

Podle egyptského vrchního soudního znalce není za pádem letadla, při kterém zahynulo všech 66 osob na palubě, exploze, jak si mnozí myslí.

Vyvrací tak úterní zprávu agentury AP, která citovala nejmenovaného egyptského soudního znalce. Ten totiž tvrdil, že nálezy lidských ostatků naznačují, že na palubě letadla došlo k explozi, a to i přesto, že nebyly nalezeny žádné známky přítomnosti výbušnin.

„Velikost pozůstatků poukazuje na výbuch, největší nalezený byl velikosti dlaně,“ řekl anonymní znalec. Celkem se podle něj zatím našlo 23 pytlů lidských ostatků.

Jeho zprávu vyvrátil jiný jeho nejmenovanný kolega, který uvedl, že se zatím našla pouze malá část všech ostatků, a nelze tak říct, zda opravdu došlo k výbuchu, či nikoliv.

Podle francouzských úřadů se na palubě letadla objevil kouř a zřejmě došlo k několika chybám počítačového vybavení. Jaký je přesně původ kouře a zda šlo o sabotáž či jen technickou chybu, zatím nelze říct.

Vyšetřovatelé nyní analyzují zbytky letadla a pozůstatky osob na palubě, zároveň dělají chemickou analýzu částí letadla, kterou se snaží zjistit, zda došlo k výbuchu.

Egypt mezitím vyslal do Středozemního moře ponorku ve snaze najít další části letadla včetně černé skříňky. Francie za stejným účelem vyslala jednu ze svých lodí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

11:22 „Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

Jednotná v rozmanitosti. Motto, které EU používá už od roku 2000. Je ale i po 24 letech jednota skál…