Nejen neschopnost, ale také záměr. EU dnes fandí džihádistům, odhaluje Jaroslav Bašta

17.01.2016 7:59

Někdejší velvyslanec v Rusku a na Ukrajině se zamýšlí nad tím, proč se EU staví k uprchlické krizi tak liknavě. Stanou jeho pozornosti nezůstávají ani silvestrovské útoky na ženy v Německu na jedné straně a policejní zásah proti hnutí Pegida na straně druhé. Dospívá k tomu, že je za obojím třeba hledat neschopnost EU reagovat na reálné dění. Bašta mimo jiné píše, že Brusel upřednostňuje džihádisty a jejich právo šaría.

Nejen neschopnost, ale také záměr. EU dnes fandí džihádistům, odhaluje Jaroslav Bašta
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaroslav Bašta

„Zákrok proti demonstraci Pegidy v Kolíně nad Rýnem ukázal, že represivní složky dokáží razantně zasáhnout. Ovšem pouze proti svým, nikoli cizím. Kdo a proč je takto řídí? Proč média o většině těchto incidentů neinformovala a neinformují pravdivě? Kdo a proč za to může? Je za tím cenzura či ‚jen‘ autocenzura?“ ptá se v komentáři pro PrvníZprávy.cz Bašta.

Dospívá k tomu, že je za tím třeba hledat neschopnost Bruselu adekvátně reagovat na dění ve světě, EU zvládá jen měřit zahnutí okurek, ale ke svým občanům se nesmyslně chová přísněji, než vůči migrantům. Zatímco první jsou prověřováni na letištích a jiných kontrolních bodech, neregistrovaní migranti mohou volně kráčet starým kontinentem. A nikdo o nich nic neví. K dovršení všeho zlého navíc Brusel nerespektuje výsledky voleb. Dokazuje to kritika Polska i Maďarska. Nástrojem proti demokratickým volbám mohou být „Majdany“.

Celý komentář najdete zde

Autor komentáře se nediví těm lidem, kterým se zdá, že srdce EU vlastně upřednostňuje přání vyznavačů islámského práva šaría. Svědčí o tom snaha Bruselu omezit držení zbraní v řadách evropských občanů.  

„Dle práva šaría je nemuslim nesmí nosit, proto je třeba občany odzbrojit. Další ze šaríatských požadavků, tedy nerovnost lidí před zákonem, je bruselským politikům také blízká. Stejně jako odpor ke svobodě slova a demokracii, zvláště pak volbám, když nedopadnou dle předpokladů. Ještě, že byl vynalezen princip Majdanu. Takže ve Varšavě, Budapešti a Bratislavě se nejprve bude demonstrovat a pak volit tak dlouho, dokud to nedopadne podle přání Martina Schulze, předsedy Evropského parlamentu,“ upozorňuje bývalý diplomat.

Podle Bašty se tedy musíme odpoutat od propagandy EU, žít v pravdě a volit ty politiky, kteří jsou připraveni uprchlickou krizi řešit a budou přitom upřednostňovat vlastní občany před migranty. Pak EU nepomohou ani „Majdany“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…