Nejsme Řecko. Nemáme kde škrtat, říká Havlík

02.03.2012 18:40

Předseda strany Občané.cz Petr Havlík v rozhovoru, který vede jeho přítel, ostře kritizuje vládu, její současné škrty a fakt, že si neuvědomuje, že nemáme z čeho škrtat. Nevěří ale, že se vláda rozpadne. Stmelují ji zájmy velkého byznysu.

Nejsme Řecko. Nemáme kde škrtat, říká Havlík
Foto: obcane.cz
Popisek: Petr Havlík, jeden z otců ODS

Havlík se v rozhovoru zmínil také o podnikateli Andreji Babišovi. „Naše jednání skončila ještě dříve, než by případně mohla začít. Oceňuji odvahu pana Babiše, který z pozice velkého hráče českého byznysu docela trefně popsal některé současné reálie. Ale tím to vlastně skončilo,“ uvedl.

Kdo nám vlastně vládne?

Podle předsedy Občanů.cz není vůbec jasné, kdo nám vládne – vláda, prezident, opozice? Hranice jsou prý rozeznatelné jen těžko. „Kombinace arogance, nekompetentnosti a nemravnosti u nás asi nemá hranice. Vláda si neuvědomuje, že např. Řekové mají z čeho škrtat, ale my?“ ptá se.

Premiér Petr Nečas by se měl místo na škrty v sociálních dávkách zaměřit na korupci. „Jen bych přidal informaci, že na různých účtech na Kypru, v Dubaji, v karibských daňových rájích a v některých malých evropských státech prý odhadem leží přes 1 bilion Kč (což je tisíc miliard!), a to je asi odhadovaná polovina z těch tzv. „transformačních ztrát“,“ tvrdí Havlík.

A není to jen otázka, kdo nám vládne, ale hlavně to, kdo stojí v zákulisí. Havlík v tom má jasno. „Karty míchají FAÚ, ABL, zájmy velkého byznysu, hrad, regionální kmotři a na ně navěšené party a partičky atd.. Důležitá je pro ně beztrestnost, imunita, milosti a promlčecí lhůty. To je sakra silný tmel,“ prohlásil s tím, že právě proto se koalice nerozpadne.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přišlo WhatsAppem? Ne. Registrováno na ODS, podepsáno. Špína na ANO. Fiala nezametl stopy

18:25 Přišlo WhatsAppem? Ne. Registrováno na ODS, podepsáno. Špína na ANO. Fiala nezametl stopy

Velmi emotivně vystoupila na dnešním brífinku šéfka poslaneckého klubu hnutí ANO Alena Schillerová. …