Největší politický skandál od roku 89, tak píší o Rathovi v zahraničí

03.06.2012 20:38

Nejukřičenější politik nebo politický supertalent, tak o Davidu Rathovi informují v zahraničních médiích. Kauzy bývalého středočeského hejtmana si všimli na Slovensku, v Německu i ve Finsku.

Největší politický skandál od roku 89, tak píší o Rathovi v zahraničí
Foto: Hans Štembera
Popisek: David Rath

Nejukřičenější politik nebo politický supertalent s manýry Ramba a verbálním samopalem, tak podle ČT informují o Davidu Rathovi v zahraničí. Všimla si ho slovenská televizní stanice TA3 nebo tamější deník SME.

Co je však netradičnější, kauza zaujala i finské dokumentaristy. Ti jeli do Česka natáčet o korupčních kauzách a původně se báli, že nebudou mít zajímavá témata. Nakonec byli překvapeni.

„Je to pro nás problém, protože v jednom filmu nemůžeme mluvit o všech kauzách,“ uvedl v Událostech ČT finský dokumentarista a novinář veřejnoprávní televize YLE Marko Lönnqvist. Nakonec se ve filmu budou věnovat kauzám Rath a ProMoPro a pražské čističce.

Aféře bývalého středočeského hejtmana se věnovali i v německém deníku Die Presse, kde ji označili za největší politický skandál od roku 1989. Americké Washington Times zase událost spojovaly s nedávnými protesty odborářů a seniorů.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…