Někdy spím, ale většinou poslouchám a dělám svou práci, ohradil se Schwarzenberg nad dotazy čtenářů. Došlo i na integraci běženců- máme se prý inspirovat od Rakušanů

18.12.2015 20:41

Především uprchlíkům se věnovaly dotazy čtenářů ParlamentníchListů.cz, které položili exministru zahraničí Karlu Schwarzenbergovi (TOP 09).

Někdy spím, ale většinou poslouchám a dělám svou práci, ohradil se Schwarzenberg nad dotazy čtenářů. Došlo i na integraci běženců- máme se prý inspirovat od Rakušanů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karel Schwarzenberg hovoří

„Nakolik je podle vás reálné, že teroristé zaútočí i u nás?“ zeptal se exministra zahraničních věcí čtenář. Zároveň se i optal, zda se nedomnívá, že na nás svými protimuslimskými výroky zbytečně upozorňuje i hlava státu. „Nemohu vyloučit, že bude atentát i u nás, nicméně mám dojem, že jsme stále ještě ve druhé či třetí řadě už jenom proto, že u nás je nedostatečné prostředí, ve kterém by se mohli pohybovat,“ zareagoval Schwarzenberg.

Otázka i s odpovědí ZDE.

Podle dalšího čtenáře představují uprchlíci nebezpečí, neboť nejsou schopni integrace v naší společnosti. „Není správné říci, že uprchlíci nejsou schopni integrace,“ řekl exministr s tím, že jediné, co nesmíme připustit, je vznik ghett. „Tvrdit, že každý vyznavač islámu je nebezpečný, není pravda, toto je přehnané tvrzení,“ dodal.

Otázka i s odpovědí ZDE.

Další ze čtenářů se Schwarzenberga zeptal, proč pořád spí v Parlamentu a místo toho raději nerezignuje a nevěnuje se uprchlíkům. „Které určitě rád uvítáte na vašich panstvích. Máte jich dost a peněz také, proč tedy nejdete příkladem a neživíte pár tisíc ‚uprchlíků‘?“ zeptal se. 

„Bohužel se mýlíte, že vždy spím v Parlamentu, já tam opravdu většinou poslouchám a dělám svou práci,“ řekl Schwarzenberg. Ke svým panstvím uvedl, že je již předal synovi, který však skutečně pár uprchlíků ubytoval.

Otázka i s odpovědí ZDE.

„Souhlasíte s názorem, že lidská práva migrantů jsou nad bezpečnost občanů?“ zeptal se další čtenář. Jak Schwarzenberg zareagoval, je samozřejmé, že musíme dodržovat dublinské dohody a naše zákony. „Je otázka, jak definujete bezpečnost našich občanů,“ řekl.

Otázka i s odpovědí ZDE.

„Pokud se v západních zemích nedaří začlenit muslimy do původní společnosti, proč tak vehementně podporujete přijímání těchto lidí? I kdyby jeden imigrant ze statisíce zabíjel, jak to jako podporovatel vysvětlíte pozůstalým?“ zeptal se další čtenář s tím, že se nám nezdařila ani integrace Romů. A Schwarzenberg se muslimů opět zastal. „Snad by bylo dobré upozornit, že se často daří muslimy integrovat, například v Rakousku, nejsou lepší nebo horší než naši lidé,“ řekl a vyjádřil souhlas, že bychom měli integrovat Romy. „Právě na tomto příkladě si můžeme uvědomit, které chyby jsme dělali a jak se nám stále ještě mstí, že jsme je nezačlenili, ale vyloučili ze společnosti,“ řekl exministr.

Otázka i s odpovědí ZDE.

Běženců se Schwarzenberg zastal i v další odpovědi. „Uprchlíkům bychom měli pomáhat, protože utíkají před takovými vrahy, jací zaútočili v Paříži. A jako oběti si musíme pomáhat,“ uzavřel.

Otázka i s odpovědí ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…