Někomu se zdál volební plakát ODS nudný. Přimaloval tykadla

14.07.2012 13:27

Neznámému kolemjdoucímu v Olomouci přišel zřejmě volební billboard Markéty Záleské, která kandiduje na hejtmanku olomouckého kraje, příliš nudný. Vylepšil ho tak tykadly, kterými se přitom "proslavil" řidič autobusu Roman Smetana. Ten s tím tentokrát prý nic společného nemá.

Někomu se zdál volební plakát ODS nudný. Přimaloval tykadla
Foto: Repro prosmet.webnode.cz
Popisek: Nálepka na podporu řidiče Romana Smetany

"Billboard jsem osobně neviděl a paní Záleské jsem tykadla nepřimaloval, myslím si ale, že jí to moc sluší. Vzhledem k aktuálnímu dění na politické scéně, je to myslím velmi velmi mírné a roztomilé vyjádření nespokojenosti. Moc bych si přál, aby se politici zavčas chytli za nos, aby to pomalovanými billboardy i skončilo," řekl Smetana serveru iDnes.cz.

Odmítl nastoupit trest za tykadla

Billboard, který je poblíž olomouckého Androva stadionu, se díky tykadlům stal středem pozornosti. Ne každý vandal má totiž po Smetanově případu odvahu něco takového udělat. Řidiči autobusu, který v roce 2010 tykadly pomaloval několik předvolebních billboardů, byl totiž uložen peněžitý trest jako náhrada škody a veřejně prospěšné práce, na které odmítl nastoupit.

Smetana se pak skoro měsíc skrýval na neznámém místě, na letošní pražské demonstraci odborů 21. dubna se ale sám na přihlásil na policii a byl okamžitě převezen do vazby. Sám bývalý ministr spravedlnosti Jiří Pospíšil chtěl podat stížnost pro porušení zákona v jeho kauze, nakonec byl ale Smetana ani ne po měsíci z vězení propuštěn.

Nevadí jí to

A jak letošní tykadla vidí politici? " Už jsem o tom, že se opět kreslí tykadla, slyšel. Neříkám, že je to správné, ale myslím si, že jistá míra takových projevů k předvolebnímu období patří," řekl serveru primátor Olomouce Martin Novotný. Stejně to podle něho vidí i Záleská. "Také jsem visel na billboardech jako hlava draka a nikoho jsem nežaloval, troufám si říct, že i Markétě Záleské jsou takové věci jedno," dodal.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ane

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Soud smetl ze stolu žalobu SOCDEM na ČSSD. Paroubek děkuje za reklamu: Nechápu, kdo jim to sepsal

19:50 Soud smetl ze stolu žalobu SOCDEM na ČSSD. Paroubek děkuje za reklamu: Nechápu, kdo jim to sepsal

Sociální demokracie se snažila zrušit registraci koalice ČSSD pro volby do Evropského parlamentu. Zk…