Nemá smysl, aby Babiš odcházel. Vondráček v rádiu odhalil, kam bude směřovat hnutí ANO

15.02.2019 21:27

Předseda Poslanecké sněmovny Radek Vondráček z hnutí ANO kandiduje na místopředsedu strany. O tom, zda se jím stane, se ukáže v neděli na sněmu. Dnes pak pohovořil o hnutí v pořadu Dvacet minut Radiožurnálu Českého rozhlasu.

Nemá smysl, aby Babiš odcházel. Vondráček v rádiu odhalil, kam bude směřovat hnutí ANO
Foto: Daniela Černá
Popisek: Radek Vondráček, předseda Poslanecké sněmovny

„Jsem moc rád, že jsem získal důvěru ve svém Zlínském kraji. Považuju to za to, že reprezentuji náš kraj,“ zmínil Vondráček. „Ta pozice místopředsedy je pro mě nějakým dalším logickým krokem, i co se týče dalších aktivit v rámci hnutí,“ sdělil. Následně pohovořil o svých prioritách v hnutí. „Moc se mi líbila ta ideová konference, kdy jsme si povídali a měli jsme tam hosty... Chtěl bych podporovat vnitřní diskuzi uvnitř hnutí. Měli bychom se znát,“ zmínil Vondráček. 

Anketa

Přejete si, aby ve volbách do Evropského parlamentu uspěly proevropské liberální strany? (TOP 09, STAN, KDU-ČSL)

4%
96%
hlasovalo: 20144 lidí

Rozhovor najdete ZDE.

„Druhá věc, jež mě zajímá, je zahraniční politika. Jiná hnutí a jiné strany mají také partnerské strany v rámci Evropy. Jestli by byl zájem mezi mými kolegy a ve vedení, bylo by dobré si najít partnery v rámci Evropy,“ sdělil Vondráček. Podle něj budou rovněž důležité evropské volby, kdy dojde k přeskupení sil v Evropském parlamentu. 

Následně Vondráček hovořil o dalším směřování hnutí. Má jít hnutí doprava? „Jsme hnutí širokého zaměření a jsme hnutí středové. Neměli bychom se nechat komentátory, protivníky i koaličními partnery tlačit doleva. „Prosadili jste výrazné slevy v dopravě, zvyšujete důchody, zvyšujete rodičovské příspěvky, to nejsou levicové záležitosti?“ zeptal se následně moderátor Tomáš Pancíř. „Nemyslím si, že věci, kdy jsme zvyšovali důchody… To jsme museli udělat. Pro mě platí, já sám jsem pravicový člověk. To sociální cítění ale nemůžete odbourat. Pravicové myšlení ještě neznamená, že nebudete mít sociální cítění,“ dodal. 

„Vláda šlape, nemá logiku, aby docházelo ke změně na postu předsedy,“ sdělil pak také jasně Vondráček. Podle něj ani hnutí není rozhádané. „Možná to bude nudný sněm, ale užitečný,“ neočekává změny ve vedení hnutí Vondráček.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

4:44 Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

TÝDEN V MÉDIÍCH Za hodně brutální znásilnění vnímání politiky se dá brát vyjádření Heleny Langšádlov…