Německo k nám posílá nového velvyslance. A Radko Hokovský z Evropských hodnot jásá

31.03.2017 14:10

Spolková republika Německo prý pošle do Česka nového velvyslance, píše server Hospodářských novin. Údajně jde o muže, který je názorově blízký kancléřce Angele Merkelové.

Německo k nám posílá nového velvyslance. A Radko Hokovský z Evropských hodnot jásá
Foto: Hans Štembera
Popisek: Německá vlajka

„Zkušený diplomat. Muž blízký kancléřce Angele Merkelové. Člověk, který se výrazně zasloužil o zmírnění sporů mezi Bavorskem a Českem. A taky současný německý velvyslanec při Organizaci pro zákaz chemických zbraní v nizozemském Haagu. Taková je zatím vizitka nového německého velvyslance v Praze Christopha Isranga. Aktuálně jeho čerstvé vyslání do Česka potvrdilo několik diplomatických zdrojů,“ píše server.

Česko je bez  německého velvyslance od listopadu loňského roku, kdy z Prahy odešel Arndt Freytag von Loringhoven, aby se stal hlavou bezpečnostní komunity v Severoatlantické alianci. Israng ale bude dobrou náhradou, protože v minulosti působil na německém kancléřství jako expert pro střední Evropu. Díky tomu Českou republiku zná a nepatří mezi diplomaty ze zemí, kde ani netuší, jak se jmenuje naše hlavní město a kde se dá najít.

Celý článek naleznete ZDE

Israng teď bude v podstatě nejdůležitějším velvyslancem v Česku a podle serveru to tak zůstane minimálně do doby, než v Praze zasedne nový zástupce z Washingtonu. Ze své pozice by Israng mohl urovnat z poslední doby trochu pošramocené vztahy mezi Českem a Německem. Obě země se neshodují v pohledu na migrační krizi, ale je fakt, že Berlín už tolik netlačí na kvóty pro uprchlíky a vláda v Praze se zase snaží jednat s rozvahou.

Ředitel spolku Evropské hodnoty Radko Hokovský k tomu poznamenává, že vláda v Praze je teď nejrozumnější z kabinetů zemí Visegrádské čtyřky, takže se Němci snaží udržet s námi solidní vztahy. Zvlášť když se naše obchodní spolupráce rozvíjí tak dobře, jako snad nikdy v minulosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

4:44 Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

TÝDEN V MÉDIÍCH Za hodně brutální znásilnění vnímání politiky se dá brát vyjádření Heleny Langšádlov…