Německo nutí Izrael k příměří. Marně

25.03.2024 11:43 | Monitoring

Německá ministryně zahraničních věcí Annalena Bearbocková požaduje od Izraele a Hamásu okamžité humanitární příměří. Izrael odmítl. Příměří nelze dosáhnout, dokud Hamás nepropustí všechny izraelské rukojmí.

Německo nutí Izrael k příměří. Marně
Foto: Repro Twitter
Popisek: Německá ministryně zahraničí Annalena Baerbocková

„V pekle Gazy je více než milion dětí, žen a mužů ohroženo hladem. To nesmí trvat ani den. Společně s našimi partnery nenecháme kámen na kameni,“ píše spolková ministryně zahraničních věcí Annalena Bearbocková na sociální síti X. „Izraelská vláda musí konečně otevřít hraniční přechody pro mnohem více pomoci.“

Zdůraznila, že Německo stojí za Izraelem a že je třeba zabezpečit, aby teroristická organizace Hamás „už nikdy nepřinesla teror do Izraele“. Bearbocková nicméně zpochybnila, že tohoto cíle lze dosáhnout pouze vojenským řešením.

„Vojenské akce mají své hranice v mezinárodním humanitárním právu,“ dodala ministryně.

Nadějí na mír je podle jejího názoru pouze okamžité humanitární příměří. „Pouze okamžité humanitární příměří, které povede k trvalému klidu zbraní, udrží naději na mír. Utrpení musí skončit pro všechny,“ uvedla Bearbocková před novými krizovými jednáními v Egytě, Izraeli a na palestinských územích.

Jedná se již o její šestou návštěvu Izraele od zahájení teroristického útoku Hamásu 7. října 2023.

Izraelský ministr zahraničních věcí Israel Katz na požadavek Bearbockové reagoval odmítavě. „Očekáváme, že naši přátelé budou v těchto těžkých časech nadále podporovat Izrael a neoslabí ho v boji proti teroristické organizaci Hamás,“ připomněl Katz s tím, že humanitární příměří nelze dodržet, dokud nebudou propuštěni izraelští rukojmí. Do té doby „musíme i nadále spolupracovat na zvýšení humanitární pomoci Gaze“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Alena Kratochvílová

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

6:45 Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

Nebude trvat dlouho a budou to dva roky, co došlo k sabotáži plynovodu Nord Stream, který zásoboval …