Nepodepíšu, uhodí v Bruselu do stolu Nečas. Po schůzce v Londýně

01.03.2012 7:20

Jen několik hodin před začátkem summitu Evropské unie se dnes v Londýně setkají premiéři České republiky a Velké Británie Petr Nečas a David Cameron. Obě země se mimo jiné odmítají připojit ke vznikající evropské smlouvě o rozpočtové odpovědnosti a tlačí na rozvoj společného trhu EU. Nečas a Cameron se po schůzce v Downing Street číslo deset společně vydají do Bruselu.

Nepodepíšu, uhodí v Bruselu do stolu Nečas. Po schůzce v Londýně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Petr Nečas

"My spolu komunikujeme poměrně pravidelně na evropských radách i telefonicky. On přesně ví, jaký je vývoj v této věci v ČR," řekl Nečas před schůzkou novinářům. S Cameronem tak budou především "ladit noty" před summitem, na kterém chtějí pobídnout evropské instituce aby začaly silně prosazovat práci na dokončení jednotného evropského trhu. V podobném duchu už Praha s Londýnem a dalšími zeměmi napsaly dopis.

Dva státy stojící mimo fiskální unii

V jednotném trhu je podle Nečasova názoru obrovský prorůstový potenciál. "Důraz na dokončení vnitřního trhu a na posílení konkurenceschopnosti je něco, na čem se velmi shodujeme," podotkl premiér.

Česko a Velká Británie se jako jediné dvě země sedmadvacítky dnes či v pátek v Bruselu nepřipojí k chystané smlouvě o fiskální odpovědnosti zemí eurozóny.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

10:30 „Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

Stovky muslimů v sobotu demonstrovaly v německém Hamburku na akci svolané islamisty a za pokřiků „Al…