Nepřítomného Nečase kníže v ČT hodnotit nechtěl. Řekne mu to prý do očí

16.06.2013 12:59

Do Otázek Václava Moravce dorazili ministr průmyslu a obchodu Martin Kuba, předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg, předseda ČSSD Bohuslav Sobotka, předseda VV Vít Bárta, předsedkyně strany LIDEM Karolína Peake a předseda KSČM Vojtěch Filip. A na řešení současné situace se samozřejmě neshodli.

Nepřítomného Nečase kníže v ČT hodnotit nechtěl. Řekne mu to prý do očí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Václav Moravec před začátkem vysílání

Hned na začátku se Bárta pustil do Peake kvůli tomu, že by ve studiu vůbec neměla být, jelikož její stranu nikdo nevolil. „Pokud byste měl představit, pane redaktore, ty, kteří se do sněmovny dostali volbami, tak byste teď měl skončit,“ prohlásil předseda VV, který seděl společně s Peake na konci předsednické řady.

„Já se nebudu vyjadřovat k panu premiérovi, který je v zahraničí. Když mi bude něco vadit, řeknu mu to do očí,“ odmítl Schwarzenberg komentovat, zda se premiér Petr Nečas udrží. „Loajalita v politice by měla být - nevyjadřovat se k někomu, kdo je momentálně v zahraničí,“ stál si za svým Schwarzenberg.

Kuba se Schwarzenbergem souhlasil a uvedl, že čeká, až se premiér vrátí z Varšavy. „Já musím říct, že celý včerejší den a celé dnešní dopoledne komunikuji se zástupci regionů,“ připustil ministr s tím, že si uvědomuje, že část členů by si přála, aby Nečas skončil.

„Premiérovo vystoupení v pátek ve sněmovně pokládám za neuvěřitelné. Premiér předvedl naprostý nedostatek sebereflexe,“ okomentoval Sobotka. ČSSD se momentálně snaží sehnat hlasy pro prohlasování nedůvěry vládě. „Představa, že odejde premiér, špinavý Petr Nečas, a zůstane čistá ODS, to je naprostý nesmysl,“ usmíval se Sobotka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…