Nesouhlasí se zásahem policistů v Českých Budějovicích. A mají už čtyři tisíce sympatizantů

13.07.2013 10:14

Na Facebooku se dala dohromady skupina „Nesouhlasíme se zásahem v Českých Budějovicích“. Její účastníci protestují proti angažmá policie ve střetech na sídlišti Máj, které podle nich vedly pouze k perzekuci spořádaných občanů ze strany policie. Ke skupině se přidalo již více než čtyři tisíce lidí.

Nesouhlasí se zásahem policistů v Českých Budějovicích. A mají už čtyři tisíce sympatizantů
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Ilustrační foto

„Požadujeme odškodnění od státu za zákrok Policie ČR na slušné občany, které omezili na svobodě. Také požadujeme odškodnění pro tisíce obětí cikánského rasismu a požadujeme další odškodnění vlády za vyhozené peníze při začleňování, které končí v temné díře různých neziskovek a agentur přivydělávajících si na neštěstí při soužití s menšinou,“ píše se na stránce v reakci na novinový článek, ve kterém Romové požadují odškodnění za to, že byli napadeni a pořádkové síly je neochránily.   

Na stránce skupiny se rovněž objevují fotografie z celého střetu a přehled článků, které o akci vycházejí v tisku. Zakladatelé skupiny si pochvalují, že se „podařilo prorazit konečně mediální blokádu a přinést taky druhý úhel pohledu na tuto akci“. Některá média však prý stále drží oficiální tvrzení, že policisté zasahovali proti extremistům .

Stránky skupiny ZDE

Na stránce je rovněž informováno o akcích, které odpůrci zásahu připravují. Zejména se jedná o sérii trestních oznámení na policisty a další osoby, které se podílely na zásahu. Další trestní oznámení se prý nejnověji chystá na osobu, která se pohybovala po bojišti v tričku Press (vyvolávala tedy dojem, že se jedná o novináře), ale ve skutečnosti pomáhala policistům.

Sami prý čelí několika trestním oznámením za agresivní chování, ve kterých jsou prezentováni jako „extremisté“. Pozastavují se však nad tím, že obvinění zatím padají pouze na jednu stranu. Velmi by je prý zajímalo, zda dojde i na romského mladíka, který na vloženém videu během demonstrace napadá jiného muže.

Protestující facebooková skupina přilákala k sobotnímu dopoledni již 4295 sympatizantů. Přesto se organizátoři skupiny pozastavují nad tím, že některá média tuto skupinu stále prezentují jako neonacistickou a extrémistickou.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…