Nesouhlasím s bojkotem oslav na Hradě. Takto se vyslovila skoro polovina lidí

28.10.2016 11:59

Téměř polovina občanů je proti tomu, aby dnes politici bojkotovali oficiální oslavy státního svátku. Vyplývá to z bleskového průzkumu agentury Median pro Český rozhlas. Informovaly o tom webové stránky veřejnoprávního rádia.

Nesouhlasím s bojkotem oslav na Hradě. Takto se vyslovila skoro polovina lidí
Foto: Herbert Slavík
Popisek: Pražský hrad

„Souhlas se záměrem části politiků nezúčastnit se na protest proti jednání prezidenta oslavy 28. října na Pražském hradě vyjádřilo téměř 40 procent respondentů v našem výzkumu. Nesouhlas naopak vyjádřilo 48 procent dotázaných,“ cituje web spoluautora průzkumu Josefa Fišera.

Celý text je ZDE

„To znamená, že je tam stále mírná většina lidí, kteří si myslí, že by politici měli nechat ten spor související s Jiřím Bradym stranou, zúčastnit se té ceremonie a oprostit se od něčeho, co se svátkem a vznikem Československa nesouvisí,“ dodává.

Z výsledků průzkumu vyplývá, že neúčast politiků ve Vladislavském sále podporují spíše mladší lidé s vyšším vzděláním. V případě vysokoškolsky vzdělaných respondentů šlo o více než polovinu, proti necelým třiceti procentům dotázaných se základním vzděláním.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…