Nezaměstnaní by mohli jít uklízet lesy, napadlo Haška

03.04.2013 8:03

Až desítky tisíc nových pracovních míst by mohly vzniknout ve státním podniku Lesy České republiky. Nezaměstnaní by tak po dva až tři roky čistili české lesy. LČR by to mohly zvládnout samy, aniž by nárokovaly nějaké finanční prostředky od státního rozpočtu. Taková je představa jihomoravského hejtmana Michala Haška (ČSSD). Píší o tom Novinky.cz.

Nezaměstnaní by mohli jít uklízet lesy, napadlo Haška
Foto: Hans Štembera
Popisek: Národní park Šumava

České lesy jsou prý ve srovnání s vyspělými zeměmi na západ od našich hranic v nesrovnatelně horším stavu. Úklid by jim tedy prospěl. Nezaměstnaní by mohli uklízet české lesy. Michal Hašek Právu prý sdělil, že tato myšlenka by měla být součástí programu ČSSD pro příští parlamentní volby.

„Jako stínový ministr zemědělství dobře vím, že tento strategický státní podnik má naspořeny finanční prostředky ve výši, řekněme, deseti miliard korun, a pokud nenastane krize v obchodu se dřevem, je schopen vydělat ještě další miliardy. Část těchto peněz by mohla být použita na aktivní politiku zaměstnanosti v této oblasti,“ pokračoval Hašek pro Právo. Hejtman prý ujistil, že smyslem uvedeného nápadu není nahnat nezaměstnané někam do lesa, nedomnívá se také, že práce v lese je tak fyzicky namáhavá, aby ji část nezaměstnaných nemohla vykonávat.

Akci by platily Lesy ČR

Výhodu vidí Hašek v tom, že kompletní strukturu včetně financování celé věci by prý připravily LČR, zatímco Ministerstvo práce a sociálních věcí by mělo metodický dohled. Stát a podnik by se pak domluvily na kontrolním mechanismu. „Společenský užitek je zřejmý,“ zdůraznil Hašek.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

4:44 „Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

Necelý týden před oslavami osvobození se v Plzni uskutečnily česko-německé, respektive bavorské dny …