Neziskovky zděšeny: V Moskvě rozháněli Putinovy odpůrce dokonce kozáci s biči

06.05.2018 17:36

Více než 1 600 lidí bylo zatčeno při nepovolených demonstracích proti prezidentu Vladimiru Putinovi. Píše o tom server Lidovky.cz. Publicista Maxim Ševčenko kvůli drsným zásahům kozáků proti sobotním demonstracím dokonce požádal o svolání prezidentské rady pro občanskou společnost a lidská práva.

Neziskovky zděšeny: V Moskvě rozháněli Putinovy odpůrce dokonce kozáci s biči
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka Ruska

Při zásazích proti demonstrantům používali ruští policisté, kterým vypomáhali i kozáci, slzný plyn a obušky. Kozáci pak měli rozhánět demonstranty tradičními biči. 

Ševčenko by tak nyní chtěl, aby se Putinova poradního orgánu zúčastnili ti, kteří zákroky kozáků utrpěli. Chybět by neměla ani média a je nezbytné celou situaci objasnit. 

Mezi zatčenými byl mimo jiné i opoziční předák Alexej Navalnyj, který demonstrace v téměř stovce ruských měst svolal. Ten již byl propuštěn na svobodu poté, co s ním byly sepsány protokoly. Obviněn byl z neuposlechnutí příkazů policie a opakovaného porušení pravidel pro pořádání veřejných akcí. Před soud se pak má dostavit za pět dnů. „Zjevně přišel rozkaz: do inaugurace nezavírat,“ dodal k tomu Navalnyj. 

Původní text ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…