Nikdy jsem nebyl prodlouženou rukou ODS, prohlásil P. Sobotka v ČT

06.12.2012 19:21

„Jsem politik s bohatými zkušenostmi a konzistentními názory,“ prohlásil v pořadu Interview na ČT 24 Přemysl Sobotka, kandidát na prezidenta republiky. V případě jeho úspěchu ve volbách by prý usiloval o vymýcení špatné nálady ve společnosti a otevírání palčivých společenských témat.

Nikdy jsem nebyl prodlouženou rukou ODS, prohlásil P. Sobotka v ČT
Foto: Hans Štembera
Popisek: Přemysl Sobotka na kongresu ODS

 

Nikdy jsem nebyl prodloužená ruka ODS, odmítl myšlenku, že by prosazoval pouze zájmy své strany. „Jsem politik, který nemění svůj politický dres a názory,“ podotkl. Připustil, že možná kvůli tomuto byl novináři považován za nevýrazného.

„Lidé často ODS vyčítají, že jsme nečitelní,“ přiznal Sobotka. Voliči pak prý neví, proč se ODS uchyluje k těm či oněm krokům, nechápou jejich podstatu, z čehož pramení jejich zmatenost a často bohužel i preference jiné politické strany.

Na Hradě by měl stanout Čech

„Jsem Čech a rád bych na Hradě viděl českého člověka, který bude podporovat české zájmy,“ naznačil svou představu o hlavě státu.

A jaký by byl v čele republiky on? „Chtěl bych být prezidentem, který se pokusí otevírat společenská témata. Chtěl bych, aby zmizela blbá nálada. Lidé nejsou nešťastní, ale otrávení. A toho je zapotřebí se zbavit a je nutné, abychom k tomu všichni přiložili své polínko do ohně,“ pronesl.

Prezident musí být nestranný

Jako prezident by se prý choval nadstranicky. „Jsem pravicový politik, ale určitě bych nestranil ODS,“ zdůraznil. Vetoval by podle jeho slov ty zákony, které by byly v rozporu s Ústavou, například znárodňování.

Stavěl by se proti amnestiím, které by prý podepisoval jen v nejzávaznějších sociálních či zdravotních důvodech. „Jestliže chceme, aby v této zemi platilo právo, tak musí platit pro všechny,“ odůvodnil své stanovisko.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

18:35 Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

„Pokud ten pán neví, co se stalo 15. března 1939, tak je otázka, jestli je pro výkon funkce preziden…