Nikomu nechcete přidat! Klaus ml. ve Sněmovně peskoval opozici i ČSSD, jde o matky

18.12.2019 20:54

Poslanci a senátoři se nemohli shodnout na tom, kdo všechno by měl dostat navýšený rodičovský příspěvek. Zatímco senátoři měli za to, že na zvýšenou sumu mají nárok i rodiče s dětmi do čtyř let věku, kteří příspěvek v původní výši již vyčerpali, poslanci vládní koalice ANO a ČSSD a jejich spojenci v barvách komunistů měli za to, že tito rodiče mají smůlu a přidáno nedostanou. S razancí sobě vlastní vystoupil k tématu poslanec Václav Klaus mladší (Trikolóra). Podívejte se sami, co řekl.

Nikomu nechcete přidat! Klaus ml. ve Sněmovně peskoval opozici i ČSSD, jde o matky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Slavnostní představení nové parlamentní strany Trikolora bývalého poslance ODS Václava Klause mladšího

Sociální demokraté se snažili přesvědčit svého koaličního partnera a premiéra Andreje Babiše (ANO), aby kývl na navýšení rodičovského příspěvku i těm rodičům čtyřletých dětí, kteří svůj finanční příspěvek již vyčerpali, jak to navrhovali i senátoři. Andrej Babiš spolu se svými kolegy z vládního hnutí ANO však zůstal neoblomný a několik desítek tisíc rodičů nedostane z navýšeného příspěvku ani halíř.

Anketa

Podporujete stávky a hladovky za klima?

2%
98%
hlasovalo: 20320 lidí

Předseda hnutí Trikolóra Václav Klaus mladší však na půdě Poslanecké sněmovny tvrdil, že v dolní komoře Parlamentu existuje koalice, která má údajně zájem, aby se nepřidalo nikomu nic.

„My jako Trikolóra podpoříme senátní verzi, a jak tak sleduju tu debatu, tak se mi vkrádá myšlenka, že tady existuje sněmovní koalice ČSSD, ODS a KDU-ČSL, která má zájem, aby se nikomu nepřidalo nic a vůbec nic se neschválilo, jak sleduju ten čas. Já si to jako neumím vysvětlit,“ vypálil Klaus u řečnického pultíku.

Poté vyzýval k tomu, aby bylo dovoleno mluvit jen některým poslancům. Těm, kteří mluví k věci.

„Vás bych, pane předsedo, vyzval, abyste někomu odebral slovo, když tady mluví o balistických doplňcích, výsluhách, ať už je to třeba ministr nebo nějaký poslanec vaší strany, protože to není k meritu věci,“ rozohňoval se Klaus u pultíku.

Zmíněné strany však mají ve dvousetčlenné Sněmovně dohromady jen 50 křesel, takže by společnými silami neprosadila vůbec nic, neboť by jí k tomu chybělo ještě nejméně 51 hlasů.

A nakonec konstatoval, že ať už poslanci navýšení rodičovské schválí v jakékoli podobě, mohou si být jisti, že jim to voliči tak či onak sečtou nejpozději v den voleb.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…