No a teď Porošenko. Když mluvil, Rusové šli pryč

29.09.2015 13:22

Ukrajinský prezident Petro Porošenko také jako jeden z mnoha promluvil na Valném shromáždění OSN. V proslovu se soustředil především na situaci na Ukrajině, hovořil o cílech, kterých se snaží dosáhnout, a zmínil také, kolik Ukrajinu stojí válčit. Z ruských delegátů během jeho řeči odešli všichni až na jednoho.

No a teď Porošenko. Když mluvil, Rusové šli pryč
Foto: plus.google.com
Popisek: Prezident Ukrajiny Petro Porošenko

Prezident Porošenko se na Valném shromáždění OSN vyjádřil k situaci na Ukrajině. Uvedl, že konflikt na východě jeho země jej stojí 5 milionů dolarů denně, čímž zemi brání dosáhnout jejích cílů. Zároveň mluvil o osudech 1,5 milionu lidí, kteří byli nuceni opustit svoje domovy.

Každý den války na Donbase nás stojí zhruba 5 milionů dolarů, které jsme mohli investovat do udržitelného rozvoje,“ řekl Porošenko ve svém proslovu k OSN. Vysídlení 1,5 milionu lidí následně označil za krizi a „největší problém nejen pro Ukrajinu, ale pro celý region“.

Během své řeči také volal po diplomatickém řešení situace. Nutno podotknout, že dvě poslední dohody o klidu zbraní žádný mír nepřinesly. Větší úspěch než minské dohody měla zatím Organizace pro bezpečnost a spolupráci v Evropě, která se snaží dosáhnout klidu zbraní na regionální úrovni.

Porošenko tvrdil, že poté, co současný konflikt skončí, bude hlavním cílem jeho práce dosáhnout míru a úplné suverenity na Donbase a Krymu. Zároveň označil Rusko jako hlavního agresora proti Ukrajině a anexi Krymu popsal jako „zrádnou“. Rusům dává za vinu také ztráty na obou stranách, které jdou do tisíců.

V průběhu jeho proslovu označila ruská delegace Porošenkovu řeč za „otevřeně zpolitizovanou a agresivní“ a následně ze sálu odešla. Do jejího konce zůstal pouze jeden člen delegace.

Poté Porošenko promluvil o plánech s Ukrajinou. „Ukrajinská společnost se soustředí především na boj s korupcí, zajištění rovných příležitostí a sociální spravedlnosti,“ řekl Porošenko a snažil se vyložit obraz ukrajinské budoucnosti.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: spa

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…