No ne: Minář z Milionu chvilek má píseň. VIDEO. To budete koukat

18.11.2019 7:35

Písničkář Tomáš Klus, který již delší dobu brojí proti premiéru a šéfu hnutí ANO Andrej Babišovi, se na Facebooku vyjádřil písní. Podporu prostřednictvím krátkého textu tak vyslal Mikuláši Minářovi, tváři Milionu chvilek pro demokracii.

No ne: Minář z Milionu chvilek má píseň. VIDEO. To budete koukat
Foto: Repro YouTube Neurazitelny.cz
Popisek: Mikuláš Minář

„Třicet let po sametu. A furt to samé tu. Zase si čím dál tím více šetříme plíce, žerem osvětu,“ zpívá Klus, jenž písničku uvedl tím, že se těší na Mikuláše. Prý to na něj přišlo ve chvíli, kdy ráno jedl mandarinky. „Zaplať pánbů brzy přijde Mikuláš,“ dodává refrén, který se pak po každé sloce opakuje. 

Anketa

Je dobře, že u památných míst 17. listopadu lidé pískali na Babiše, rektora Zimu a Václava Klause ml.?

hlasovalo: 23771 lidí

„Třicet let po sametu. A čert furt drží metu. Za roky strávený v pytli, jsme bohužel zvyklí – pouštět štafetu,“ pěje dál. Následují pak slova o Mikulášovi. „Mik miku MIK miku. Mikuláš. Vyzval čerta má kuráž. MIK miku MIK miku. Mik MIK MIK. Hodiny a otazník.“

„Třicet let po sametu. Pod tepich nezametu. Přesto se najdou i tací. Co to převrací. Nejen na netu. Třicet let po sametu. My se furt nemáme k světu. Ať všechno to, co je cizí, od nás někam zmizí. V cuku letu,“ dodává Klus a opakuje refrén o Mikulášovi.

V Klusových očích je Babiš lhář a manipulátor, který představuje velké nebezpečí pro demokracii a plundrováním půdy a přírody vlastně i pro budoucí život v naší zemi. To mimo jiné Klus řekl o premiérovi v jednom z rozhovorů pro magazín Reportér. Lidé jako Babiš či Miloš Zeman nectí etiku ve veřejném životě. Podle Kluse by se o tomto tématu mělo více mluvit, o tom, co už si nenechat líbit. Nicméně by prý nechtěl zaměňovat činy jednotlivců s jejich voliči. „Pokud bychom se nechali ovládnout nenávistí a zlobou vůči voličům takových politiků, s nimiž nesouhlasíme, bylo by to podle mě to nejhorší, co by se nám mohlo stát,“ říká zpěvák a dodává, že by to mohlo vést ke strašným koncům.

Babiš se prý zhlédl v Orbánově Maďarsku a chtěl by mít vliv úplně na všechno. Na Milionu chvilek pro demokracii se mu líbí, že jdou ke kořenu věci, za vítězem voleb a premiérem, a pokládají jasné otázky, na které ale premiér neodpovídá. Lidé na náměstích jsou podle něj součást demokracie, nelze prý jen jednou za čtyři roky hodit hlas a dál se o věci nestarat.

Zpěvák Tomáš Klus před nedávnem také požádal české politiky, aby otevřeli prostor pro veřejnou debatu, ve které bude vyjasněno, zda nejen českou společnost opanovala zelená hysterie, nebo zda máme opravdu klimatický problém, který musíme řešit, pokud chceme lidstvu dovolit přežít.

„Proč se v médiích ke Gretě vyjadřují hlavně ekonomové, psychologové, celebrity a obecně k tématu nekompetentní osoby, vypočítávající uhlíkové stopy jejího pohybu, tlumočící zkazky o konci světa, popřípadě dávají k dobru teorie o zeleném spiknutí?“ zeptal se Klus.

Podle zpěváka je na čase začít o slovech Thunbergové přemýšlet jinak. Měli bychom začít Gretě opravdu naslouchat a dělat, co říká. Jestliže politiky žádá, aby naslouchali vědcům, stálo by za to skutečně nechat vědce promluvit a opravdu naslouchat tomu, co budou říkat.

„Spekulace jen posilují chaos, už tak dost přifoukávaný domácími strastmi. Proto prosím politickou reprezentaci naší země, aby v zájmu vyjasnění otázky, která prokazatelně frustruje občany a rozeštvává daňové poplatníky, otevřela prostřednictvím médií veřejnou diskusi s vědci a jednou provždy dala zelené hysterii červenou, nebo potvrdila její platnost a zachovala se podle toho,“ požádal politiky Klus.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…