Normální lidé jsou označováni za extremisty. Hrozí nám zánik. Benjamin Kuras vydává politicky nekorektní knihu o imigraci

24.05.2018 14:00

Spisovatel Benjamin Kuras ve středu představil v Ristorante Adriatico svou novou knihu Zachraňte Itálii s podtitulem Politicky nekorektní bloumání rodištěm evropské civilizace, kterou vydalo nakladatelství Eminent.

Normální lidé jsou označováni za extremisty. Hrozí nám zánik. Benjamin Kuras vydává politicky nekorektní knihu o imigraci
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Spisovatel Benjamin Kuras

Kuras na úvod řekl, že setkání je i oslavou, že Itálie již má vládu, navíc tvrdě euroskeptickou a antiimigrační, kterou tvoří takzvaná extrémní pravice a extrémní levice. „Normálním lidem se dnes říká ‚extremisté‘,“ dodal Kuras. Ze své knihy citoval, že během roku 2015 ubylo 227 000 Italů, kteří se nenarodili. Zato ale v témže roce přibylo 153 000  cizinců. Většinou z Afriky, většinou muslimů, většinou chlapů ve vojenském věku. Připomněl, že v Itálii má děti pouze jedna třetina heterosexuálních párů, z nichž polovina má jen jedno dítě. Třetina domácností jsou „singles“.

Vyslovil naději, že italská vláda bude 600 tisíc nelegálních imigrantů deportovat – doufá jen, že ne k nám.

Zánik civilizačního bohatství

Spisovatel též prozradil, že kniha není jen o problematice imigrace, ale jedná se i o průvododce po Itálii, jejích restauracích s doporučením dobrých jídel a vín.

Na setkání dorazili například senátor ODS Jiří Oberfalzer, právnička Klára Samková či publicisté Jefim Fištejn a Bohumil Pečinka. 

„Se svým obvyklým tragikomickým pohledem Benjamin Kuras prezentuje svou skrz naskrz prošmejděnou, prokoukanou a prochutnanou Itálii jako rodiště naší civilizace a její archiv, muzeum, pinakotéku, fonotéku a gastrotéku. Provází nás od regionu k regionu velkolepými městy a překvapivými městečky, fascinujícími stavbami, výraznými osobnostmi jejích dějin, bizarnostmi jejích tradic a zvyklostí, drahokamy její gastronomie, klenoty její výtvarné, hudební a literární tvorby a jejího designu. Úzkostně je klade do kontrastu s její nynější krizí ekonomickou (4 miliony pod hranicí chudoby, třetinová nezaměstnanost mládeže), demografickou (úbytek obyvatel nenarozením a přírůstek emigrací o čtvrt milionu ročně, vylidňování venkova a menších měst), migrační (pokračující statisícové přítoky afroislámských ilegálů), slábnoucí úctou ke svým civilizačním úspěchům, chabnutím kvalit a dovedností, které je tvořily, a ztrátou kontinuity, smyslu a vůle pokračovat. S obavami z blížícího se konce tohoto civilizačního bohatství nás zve, abychom je začali naléhavě vstřebávat, a to pro svou vlastní kulturní a civilizační spásu,“ píše se v anotaci knihy.

Tu si můžete objednat zde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zapomeňte, nebudeme se o tom bavit.“ Mrazivá dohra covidu. Žaloba do Haagu a pak...

15:58 „Zapomeňte, nebudeme se o tom bavit.“ Mrazivá dohra covidu. Žaloba do Haagu a pak...

Co říkají lidé o vakcinaci? Jedná se o zločiny na lidskosti? Kdo vyvolal covid? Kdo z toho udělal ce…