Nové zprávy: Dostanete 22 uprchlíků měsíčně, Češi. Nevzpírejte se

21.04.2016 12:12

Česko by mělo z Turecka „odebírat“ 22 uprchlíků měsíčně. Informuje o tom server Aktuálně.cz.

Nové zprávy: Dostanete 22 uprchlíků měsíčně, Češi. Nevzpírejte se
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Menší uprchlický tábor pro rodiny s dětmi v Ankawě. Jde o křesťanskou čtvrť Arbílu, čtvrtého největšího města v Iráku

S novým návrhem přicházejí Nizozemci, kteří na schůzce ministrů vnitra v Bruselu chtějí předložit svůj plán na urychlení plnění dohody s Tureckem. A právě se snaží o konkrétní čísla pro jednotlivé státy. 

Jak uvádí náměstek ministra vnitra Jiří Nováček, i přestože je Česko dlouhodobě proti kvótám, chybí mu spojenci, aby došlo k zablokování relokačních mechanismů.

„Evropská komise připravila pro státy dvě varianty nových pravidel pro evropský azylový systém. Ta první počítá se zachováním současných pravidel, ve chvílích masového přílivu uprchlíků by se ale spustil krizový relokační mechanismus, který by akutní migrační vlnu rozdělil do všech zemí Evropské unie. Podle druhé možnosti by si evropské země všechny běžence automaticky přerozdělovaly. O azyl by tak uprchlíci žádali ne v první zemi vstupu, ale v té, do které je systém podle jasného klíče přiřadí,“ píše server Aktuálně.cz.

Původní text ZDE.

Pokud budou kvóty schváleny, bude podle Nováčka Česká republika striktně dbát na to, aby měla dostatek prostoru na bezpečnostní prověrky, na něž je dle jeho názoru potřeba minimálně měsíc.

reklama

autor: vef

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…