Novinář se děsí: Babiš se spojil s Okamurou

03.01.2014 7:41

Rozhodnutí Andreje Babiše a jeho hnutí ANO podpořit ve Zlínském kraji v doplňovacích volbách do Senátu kandidáta hnutí Úsvit přímé demokracie Tomio Okamury považuje šéfkomentátor Lidových novin Petr Kamberský za Babišovo faux pas. Ačkoli může být spojení s Úsvitem pro ANO krátkodobě výhodné, pro záměr etablovat se jako korektní politická síla má prý efekt zcela opačný.

Novinář se děsí: Babiš se spojil s Okamurou
Foto: Daniela Černá
Popisek: Andrej Babiš diskutoval s občany ve Zlíně

Příští víkend se bude na Zlínsku bojovat o senátorské křeslo, které se uvolnilo po vstupu Tomio Okamury do Poslanecké sněmovny. Komentátor Lidových novin Petr Kamberský boj popisuje jako "standardní doplňovací volby s jednou pikantností a jedním velikým faux pas".

Za pikantnost označuje novinář skutečnost, že kandidátem hnutí Úsvit na senátora je otec Okamurovy přítelkyně Pavel Talaš. Podporu mu vyhlásilo hnutí ANO Andreje Babiše, a právě to je ono faux pas či jak Kamberský dodává "onen trapný krok".

Sázka proti koaličním partnerům i voličům

Buď se prý Babiš nad svým krokem nezamyslel, nebo pořádně neví, co jeho lidé dělají. Toto rozhodnutí může být pro hnutí ANO jeden velký kalkul, zároveň tak ale prý sází nejen proti svým koaličním partnerům, kteří v obvodě obvykle vítězili, ale staví se i proti části svých voličů, kterou odlouplo "korektním" stranám.

Spojení s hnutím Úsvit Tomio Okamury může mít podle Kamberského pro Babišovo ANO neblahé následky. "Ano, víme, že ANO neustále promyšleně balancuje na hraně mezi systémovou a antisystémovou stranou. Úsvit je však natolik protestním (rodinným) podnikem, že je pro většinu národa stále eklhaft. Přitulení se k Okamurovi tak může být výhodné - na chvilku a v jednom kraji. Pro dlouhodobý záměr etablovat se jako celostátní a korektní politická síla má efekt zcela opačný," uzavírá komentátor Lidových novin.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…