Nový místopředseda ČSSD Chovanec: Lidi zajímají silnice a nemocnice

16.03.2013 8:21

Do vedení sociální demokracie zafoukal čerstvý vítr. Funkci místopředsedy získal plzeňský hejtman Milan Chovanec. „Určitě mi pomohlo i gesto kolegy Jiřího Zimoly, který se vzdal v můj prospěch kandidatury, abychom jako hejtmani netříštili síly,“ přiznal v rozhovoru pro Lidovky.cz. Pomohl mu prý ale i prezident Miloš Zeman tím, že akcentuje regionální aspekt politiky a k hejtmanům se vyjádřil vstřícně.

Nový místopředseda ČSSD Chovanec: Lidi zajímají silnice a nemocnice
Foto: Redakce
Popisek: Milan Chovanec (ČSSD)

Chovanec by si jako člen vedení ČSSD přál, aby se při finalizaci volebního programu řešila i obyčejná témata, která veřejnost ocení. „Někde máme velká gesta a velké plány, ale lidi zajímá spíš to, jestli budou mít práci nebo nemocnici ve svém okrese. Nebo jestli jim opravíme silnice. Někdy tato témata ve velké politice vypadají jako malicherná, ale jsou zásadní,“ nastínil svůj postoj.

Pokud chce sociální demokracie za rok a dva měsíce převzít vládu a být úspěšná, existuje podle Chovance jen jediný recept, jak toho docílit. A to sdělit občanům jejich vizi, popsat ji, dodržet a splnit.

I nadále by si přál zastávat funkci stínového ministra dopravy. Připustil však, že obě pozice je nutné oddělovat. „Dopravní témata jsou důležitá. Určitě budou směřovat k přípravě nějakého hospodářského plánu pro ČR. Ale nemyslím si, že by to mé zvolení místopředsedou mělo nějak ovlivnit,“ míní a podotýká, že záleží jen na předsedovi strany Bohuslavu Sobotkovi, jak se rozhodne.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zvrhlost!“ Fico vypustil holubici míru. Česká kavárna vybuchla vztekem

19:45 „Zvrhlost!“ Fico vypustil holubici míru. Česká kavárna vybuchla vztekem

Láska je jako mír, musíme za ni bojovat, prohlásil slovenský premiér Robert Fico (Směr) na bratislav…