Tady by vyhrála i Zemanova rohožka, smutnil fanda Dienstbiera po porážce

16.03.2013 7:38

Sjezd ČSSD doprovázelo jedno překvapení. Do pozice místopředsedy totiž nebyl znovu zvolen Jiří Dienstbier, podle průzkumů nejpopulárnější politik strany. Jeho místo zaujal plzeňský hejtman Milan Chovanec.

Tady by vyhrála i Zemanova rohožka, smutnil fanda Dienstbiera po porážce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Dienstbier

S tímto krokem by mohl být spokojen prezident Miloš Zeman, Jiří Dienstbier se totiž během prezidentských voleb do svého soupeře navážel a i nyní o něm prohlašuje, že není levicovým politikem. „Děkuji voličům, kteří si na rozdíl od některých z vás uvědomili, že jsem levicový politik,“ popíchl ho pak Zeman při svém projevu na sjezdu.

Následně Dienstbier v tajné volbě neuspěl. „Tady by dneska vyhrála i Zemanova rohožka,“ prohlásil podle MF Dnes znechuceně jeden z Dienstbierových podporovatelů.

I sám bývalý místopředseda litoval, uvedl však, že výsledky hlasování akceptuje. „Možná to bylo kvůli mé reakci na prezidentskou volbu. Ale nebudu popírat sám sebe kvůli pár hlasům navíc, zachoval bych se stejně. Nic nekončí, hodnoty, které jsem vždy hájil, budu prosazovat dál,“ dodal.

Dienstbiera si přitom ve vedení strany přál i předseda Bohuslav Sobotka. „Je to špatná zpráva. Chtěl jsem do vedení lidi, kteří mají schopnost oslovit veřejnost. Zvítězila sebevražedná tendence lidí,“ uvedl na sjezdu.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Opravdu máte čisté svědomí?

Dobrý den, opravdu vám přijde OK přijít k titulům tím, že publikujete v podezřelých časopisech nebo v těch, v jejichž vedení jste sám seděl? To vám přijde v pořádku? Dosud jste na mě působil jako morální autorita, ale teď už si to o vás nemyslím

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Ta hanebná kampaň je trefná? Můžeme si za to sami? Jako Fico?“ Lipavský rozzuřil Bžocha

13:30 „Ta hanebná kampaň je trefná? Můžeme si za to sami? Jako Fico?“ Lipavský rozzuřil Bžocha

Hosty pořad první části Partie Terezie Tománkové na CNN Prima News byli ministr zahraničí Jan Lipavs…