Novým náměstkem Válkové bude exšéf Finanční policie Vladimír Zimmel

15.07.2014 20:15

Ministryně spravedlnosti Helena Válková (ANO) zřejmě již našla náhradu za Pavla Šterna, kterého odvolala letos v červnu. Novým náměstkem na Ministerstvu spravedlnosti by se měl stát kriminalista a bývalý šéf Finanční policie Vladimír Zimmel. Informaci přinesl server iDnes.cz. Jeho redakci to údajně prozradil důvěryhodný zdroj z vedení ČSSD.

Novým náměstkem Válkové bude exšéf Finanční policie Vladimír Zimmel
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministryně spravedlnosti Helena Válková

Jméno nového náměstka navrhl ministryni spravedlnosti premiér a předseda sociální demokracie Bohuslav Sobotka jako náhradu za Pavla Šterna, kterého ministryně v červnu odvolala. „Nabídku jsem akceptovala, myslím, že to bude člověk na správném místě. Má odbornost, je to kvalifikovaný člověk se zkušenostmi a rozhledem,“ řekla serveru Česká-justice.cz Válková. Zimmel by měl podle ní nastoupit v průběhu srpna.

Sám Vladimír Zimmel odmítl informace o tom, že by mohl být náměstkem, jakkoli komentovat. „Počkejte na oficiální jmenování náměstka, tam se to všichni dozvíme,“ sdělil redakci iDnes.cz.

Vladimír Zimmel vystudoval Policejní akademii a poté dvacet let pracoval jako policista. Řadu let stál v čele Finanční policie, kterou zakládal. Později působil jako náměstek ředitele Úřadu služby kriminální police a vyšetřování. Od policie odešel v červnu 2008 po reformě Ivana Langera. Podle svých slov je odborníkem na finanční kriminalitu, zejména problematiku praní špinavých peněz, ale také například na vyhledávání a zajišťování zločineckých zisků. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

MUDr. Ladislav Václavec byl položen dotaz

Zdraví máme jen jedno

Pane senátore, hlasoval jste pro senátní novelu zaměstnávání zahraničních zubařů u nás. Tito studenti medicíny, možná lékaři mají pracovat pod dohledem českého l=kaře, který asi podle vás nemá co na práci a tak bude dohlížet. Bez řádně ukončené zkoušky z českého jazyka a slevovat z náročnosti aproba...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tím se Fiala nepochlubil. Drahý účet za energie. Češi zaplatili nejvíc

4:44 Tím se Fiala nepochlubil. Drahý účet za energie. Češi zaplatili nejvíc

Prvenství v rámci všech členských zemí Evropské unie si vydobyla za druhé pololetí minulého roku Čes…