O fous. A to ještě neoznámil kandidaturu. Babiš s generálem natěsno

07.11.2022 12:25

Agentura Median uveřejnila další průzkum k prezidentským volbám. Průzkum probíhal po celý měsíc říjen a ukázal, že prezidentský peloton těsně vede generál ve výslužbě Petr Pavel a těsně za ním šéf hnutí ANO Andrej Babiš. A jak si stojí ekonomka Danuše Nerudová?

O fous. A to ještě neoznámil kandidaturu. Babiš s generálem natěsno
Foto: Repro Facebook
Popisek: Andrej Babiš oznamuje kandidatura na prezidenta

Anketa

Líbil se vám plakát „Putin v pytli na mrtvoly“, který vyvěsil Rakušan?

2%
97%
hlasovalo: 33147 lidí
Generál ve výslužbě Petr Pavel by podle průzkumu agentury Median získal 22,5 procenta hlasů a Andrej Babiš jen o půl procenta méně. Na pomyslném stupínku vítězů by stanula ještě Danuše Nerudová s 15 procenty.

Data sbíraná během měsíce září ukazovala, že se podpora Petra Pavla pohybovala na hladině 24 procent. U Andreje Babiše to bylo 23,5 procenta, u Danuše Nerudové 10 procent.

Druhou trojici tvoří senátor Pavel Fischer se 7,5 procenty, odborářský boss Josef Středula se 7 procenty a další senátor Marek Hilšer se 4,5 procenty.

Na posledním místě z celkem dvanácti měřených uchazečů či potenciálních uchazečů, mezi nimiž je i exprezident Václav Klaus se 2 procenty, figuruje miliardář Karel Janeček.

Podporu má podle Medianu generál Pavel především u žen (25 %) a u věkové skupiny 25-34 let (30 %). Podporu má i ve skupině 65 plus a to kolem 20 procent. Vyšší podporu má také u středoškolsky vzdělaných lidí s maturitou (31 %).

Andrej Babiš má stále největší podporu ve věkové skupině 65 plus. V této věkové skupině hodlá Babiše volit 30 procent voličů. Velkou skupinu jeho voličů tvoří také lidé s nejvyšším dosaženým vzděláním na stupni základní školy. V této skupině chce Babiše volit 46 procent lidí.

Danuše Nerudová má největší podporu mezi nejmladšími voliči a prvovoliči. „Podpora Danuše Nerudové vzrostla (15 %). Má největší podíl voličů mezi studenty a prvovoliči (39 %) a obecně lidmi ve věku 18 až 24 let (44 %). Častěji ji také plánují volit ženy,“ napsala agentura Median.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Smazal jsem to, omluva nebude, běžte do p*dele.“ Novotný kauzu s rakovinou rozmázl

22:30 „Smazal jsem to, omluva nebude, běžte do p*dele.“ Novotný kauzu s rakovinou rozmázl

Doslova bouři vyvolal řeporyjský starosta Pavel Novotný poté, co prohlásil, že nemocná dcera Felixe …