O post v Radě ČT se uchází několik lidí. Třeba někdejší známá moderátorka

04.06.2018 14:30

O místo v Radě České televize se ucházejí například televizní odborář Antonín Dekoj a někdejší moderátorka Dana Makrlíková, která už v minulosti v radě působila. Mezi kandidáty do Rady Českého rozhlasu patří lektorka Stanislava Spoustová, která kandidovala za hnutí ANO do krajského zastupitelstva. Do obou rad bude Sněmovna zřejmě ještě tento měsíc volit po jednom členovi. Informuje o tom ČTK.

O post v Radě ČT se uchází několik lidí. Třeba někdejší známá moderátorka
Foto: Autodrom Most
Popisek: Natáčení České televize na Autodromu Most

Do Rady ČT navrhla sdružení šest kandidátů, vyplývá z informací na sněmovním webu. Vedle Dekoje a Makrlíkové jde o bývalé vedoucí televizní pracovníky Iva Ferkla, Marka Hladkého a Vladimíra Karmazína a o někdejší senátorku ODS a posléze členku Rady pro rozhlasové a televizní vysílání Irenu Ondrovou. Ondrová je také mezi třemi kandidáty do Rady ČRo. Trojici doplňuje bývalý vedoucí pracovník rozhlasu Oldřich Šesták.

V úterý dopoledne se kandidáti představí poslancům na veřejném slyšení. Následně nominace posoudí volební výbor. Zatímco do sněmovní volby člena rozhlasové rady se mnohou dostat všichni tři uchazeči, v případě televizní rady bude muset výbor zúžit počet kandidátů na polovinu.

Patnáctičlenná Rada České televize a devítičlenná Rada Českého rozhlasu jsou orgány, jejichž prostřednictvím veřejnost uplatňuje své právo kontroly těchto veřejnoprávních médií. Do jejich působnosti náleží například jmenování a odvolání generálního ředitele a schvalování rozpočtů těchto médií.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

18:35 Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

„Pokud ten pán neví, co se stalo 15. března 1939, tak je otázka, jestli je pro výkon funkce preziden…