ODS chce, aby byli odsouzení poslanci bez platu. Ratha se to netýká

19.12.2012 17:17

ODS chce navrhnout, aby poslanci pravomocně odsouzení k výkonu trestu přišli o svůj plat. Iniciativa vznikla kvůli odsouzenému poslanci Romanu Pekárkovi, který byl zvolen právě za občanské demokraty. Navrhnou kvůli tomu úpravu změny platového zákona. Vazebně stíhaných poslanců by se změna netýkala - poslanec ČSSD David Rath tak zatím o svou mzdu nepřijde.

ODS chce, aby byli odsouzení poslanci bez platu. Ratha se to netýká
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Nečas

Záměr ODS novinářům představil novopečený předseda poslaneckého klubu ODS Marek Benda. "Na začátku příštího roku ten návrh zákona předložíme," řekl Benda. Platit by tak podle něj mohl začít zhruba v polovině února. Pekárek se od rozsudku v Poslanecké sněmovně neukázal.

"Informoval mě, že dnes nepřijde a předpokládám, že do sněmovny již chodit nebude," řekl Benda. Podle něj na stole leží také návrh, podle kterého by v budoucnu při pravomocném odsouzení mohl poslanci i zaniknout mandát.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

4:44 „Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

Necelý týden před oslavami osvobození se v Plzni uskutečnily česko-německé, respektive bavorské dny …