ODS opouští Pankrác. Přestěhuje se do centra Prahy

14.08.2014 16:37

Opoziční ODS po pěti letech opouští svoji centrálu na pražské Pankráci a stěhuje se do nového sídla v Truhlářské ulici v centru Prahy. V nových prostorách, za které bude platit zhruba 194.000 korun měsíčně, chce naplno fungovat od září. ČTK to řekla mluvčí strany Jana Havelková. Smlouvu má ODS zatím na tři roky, předseda Petr Fiala ale doufá, že strana v místě zůstane delší dobu.

ODS opouští Pankrác. Přestěhuje se do centra Prahy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Čerstvě zvolený předseda ODS Petr Fiala

„V tuto chvíli se dělají v Truhlářské stavební úpravy, instalace techniky, nábytku. Samotné stěhování zaměstnanců bude závěrečným krokem přesunu," uvedla Havelková. V nové centrále bude podle mluvčí pracovat asi 20 zaměstnanců hlavní kanceláře, své kanceláře tam budou mít také někteří pražští poslanci a vedení pražského a středočeského regionu. V přízemí domu bude mít strana vlastní recepci. Celková pronajatá plocha činí podle mluvčí kolem 700 metrů čtverečních.

V novém sídle bude den otevřených dveří. Ale jen pro členy

Pro své členy by ODS ráda uspořádala v novém sídle během zářijového kongresu den otevřených dveří. „Na nové prostory se všichni těšíme. Jsou po všech stránkách mnohem lepší než dosavadní sídlo. Jsou dostupné, mohou se k nám snadno dostat lidé, kteří s námi chtějí mluvit, a ušetříme asi 60 procent nákladů," řekl ČTK předseda Fiala.

Nový nájem bude jen třetinou původního

Podle dřívějších informací médií platila strana za pronájem celého patra v kancelářské budově na Pankráci kolem 400.000 korun měsíčně. Podle mluvčí Havelkové to ale bylo více a současný nájem bude ve srovnání s nájmem na Pankráci zhruba třetinový.

Občanští demokraté mají svou hlavní centrálu na Pankráci od června 2009, předtím sídlili ve vlastní nemovitosti na Jánském vršku. Historický dům na Malé Straně v roce 2011 prodali za 139 milionů korun společnosti PEM-INVEST. ODS, jejíž loňské hospodaření skončilo se ztrátou 14,5 milionu korun, o stěhování mluvila už od podzimních sněmovních voleb. Ty pro dříve nejsilnější vládní stranu skončily neúspěchem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…