ODS synonymem korupce? Volte si, koho chcete, vzkazuje Bendl

17.08.2011 23:46

Čtenáři se v online chatu na serveru ihned.cz ptali bývalého středočeského hejtmana Petra Bendla z ODS. Většina otázek měla obdobné téma: Co říkáte na to, že se z ODS stalo synonymum pro korupci a zločinné praktiky?

ODS synonymem korupce? Volte si, koho chcete, vzkazuje Bendl
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr zemědělství Petr Bendl

Některé dotazy se Bendl pokoušel zodpovědět, jiné vynechal. Vzorový dotaz mohl vypadat takto: "Čím to je že je v téměř každé korupční kauze či střetu zájmu vždy namočen někdo z ODS?"

"Tahle věta není pravdivá," ohrazoval se. "I když platí, že občas se někdo z ODS v nějaké kauze objeví." Každá taková kauza byla měla být vyšetřena a viník řádně potrestán. "Občas ale také platí, a je to u nás i součást politického boje, o někom něco špatného říci, pomluvit ho a to bez důkazů. Je potom samozřejmě na příslušných orgánech, aby rozhodly, jestli jde o pomluvu nebo skutečnost, ale to já už za ně rozhodnout a ovlivnit neumím a nemohu."

Kauzy tu byly a budou, prý proto, že žijeme v demokracii. "Jenom nedemokratická společnost je schopna všechno ututlat," poznamenal Bendl.

V demokratické společnosti rovněž může kdokoli volit kohokoli. Na poznámku, že ODS už snad ani volit nelze, reagoval Bendl strojeně: "Máte samozřejmě v demokratické společnosti právo volit jakoukoliv stranu, která je vám sympatická. V tomto ohledu bude ODS vždy podporovat pluralitu politických stran v ČR."

Podle Hospodářských novin si nechala ODS udělat interní průzkum veřejného mínění, který jí ukázal, že v krajských volbách drasticky propadne.

Čtěte:

Interní průzkum ODS. Katastrofa. Vedení mlčí. Nespokojenci kritizují

Praha plná úchylných gayů. S podporou primátora z ODS, zuří Hájek

ODS proti budování euroarmády. Impotentní ptákovina

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Z utečeneckých táborů rakve za covidu nevynášeli. Profesor Žaloudík rozkrývá proč

21:45 Z utečeneckých táborů rakve za covidu nevynášeli. Profesor Žaloudík rozkrývá proč

V posledních letech důvěra v lékaře u části české populace značně utrpěla. Kvůli covidu se, podle bý…