Obamové jsou jen maňásci v rukou Izraelitů, napsal poradce místopředsedy NS

31.03.2015 13:20

Výrok, za který by se nemusel stydět představitel extremistické strany, pronesl v diskusi na sociální síti člen Rady pro rozhlasové a televizní vysílání a zároveň poradce místopředsedy Nejvyššího soudu, bývalý poslanec KSČM Dalibor Matulka. Na jeho slova o tom, že „Obamové jsou jen maňásci v rukou Izraelitů“, upozornil server Aktuálně.cz.

Obamové jsou jen maňásci v rukou Izraelitů, napsal poradce místopředsedy NS
Foto: Fanpop
Popisek: Americký prezident Barack Obama

„Zbrojní výroba je přece už dávno v rukou Izraelitů. Z holokaustu se dobře poučili, teď ovládají svět oni. Obamové jsou jen maňásci v jejich rukou,“ napsal Matulka v diskusi na facebookovém profilu bývalého člena Rady Českého rozhlasu Štěpána Kotrby.

Matulka tak reagoval na příspěvek svého stranického kolegy Jiřího Dolejše, který v reakci na průjezd amerických vojáků napsal, že důležitější než konvoj bude to, zda nebudou obnoveny závody ve zbrojení.

Jako člen rady mám mít jen ty oficiální názory?

Matulka na otázku, zda mu připadá v pořádku, že se takto prezentuje poradce místopředsedy soudu a současně ten, kdo má dohlížet na objektivitu a nezávislost médií, reagoval udiveně: "To budeme cenzurovat názory? Jakou má souvislost to, že jsem v radě? Jako člen rady bych měl mít jen ty nejsprávnější nebo oficiální názory?" uvedl.

Tajemník Federace židovských obcí Tomáš Kraus vyjádřil překvapení, že takové názory zastává člen RRTV, která se podílí na formování veřejného mínění. "Tam to může být trošku nebezpečné. Ale je nutno vnímat, že to bylo v internetové diskusi, a ne ve veřejném prohlášení. V tom případě bychom na to nějak museli reagovat," řekl serveru s tím, že Matulkovo vyjádření proto židovské organizaci za žádnou reakci nestojí.

Místopředseda Nejvyššího soudu Roman Fiala, pro kterého Matulka pracuje, považuje jeho výroky za nešťastné. "Je to názor, který rozhodně nesdílím. Ale kladu si otázku, nakolik to, že někde prezentoval svůj osobní názor, je špatné. Já bych byl ale mnohem zdrženlivější ve vyjadřování," řekl Fiala.

Server upozornil, že Matulkovo členství v RRTV končí letos v květnu, a protože zde působil již druhé funkční období, znovu do této funkce kandidovat nemůže.

Celý text je ZDE


 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…