Obhajoba Nagyové: Část luxusních věcí měla jen vypůjčenou

29.04.2014 7:57

Jak se dostala k luxusnímu oblečení a šperkům za miliony korun, které u ní našla policie při domovní prohlídce, vysvětluje Jana Nagyová, dnes Nečasová, tím, že část z těchto věcí měla jen vypůjčenu. Informuje o tom dnešní MF Dnes.

Obhajoba Nagyové: Část luxusních věcí měla jen vypůjčenou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Takto Janu Nagyovou v červnu 2013 předváděli policisté

Policie totiž prošetřuje podezření, že cennosti byly jen všimným za zprostředkování schůzek s expremiérem Petrem Nečasem nebo za ovlivnění některých věcí ve vládní agendě.

Způsob, jakým se v této věci bývalá vrchní ředitelka Nečasova kabinetu Nagyová - Nečasová hájí, potvrdil listu její advokát Eduard Bruna.

V souvislosti s tím provedli policisté podle deníku minulý čtvrtek domovní prohlídku ve firmě na pražském Žižkově, která obchoduje s diamanty. Policie se prý snažila zjistit, jak dnešní manželka expremiéra Petra Nečase získala šperky a jiné cennosti  v celkové hodnotě milionů korun.

Podle Bruny ale policie hledala doklady týkající se výpůjčky. „Policie se šla podívat, jestli ten člověk má na to nějaké doklady,“ řekl advokát Nagyové Bruna deníku. A byl samozřejmě optimistický ohledně své klientky. Jestli si prý šperky jen půjčovala, proč by z toho mohlo být nějaké obvinění? „Třeba to policie nakonec vyhodnotí tak, že to byla nevinná zábava,“ uvedl Bruna.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…