Obžaloba Hudečka nezastavila. V pražských komunálních volbách povede TOP 09

22.06.2014 14:03

Lídrem kandidátky TOP 09 pro obecní volby v Praze zůstane primátor Tomáš Hudeček, potvrdil to krajský výbor. Část členů jej chtěla stáhnout kvůli obžalobě v kauze Opencard. Většina se nakonec přiklonila k Hudečkovi a schválila jeho návrh kandidátky. Jeho stranický oponent Jiří Vávra se nakonec nedostal ani do první desítky kandidátů. Jednání výboru začalo po 10:00 a skončilo zhruba ve 13:00.

Obžaloba Hudečka nezastavila. V  pražských komunálních volbách povede TOP 09
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomáš Hudeček

Podle informací ČTK projednával výbor dvě verze kandidátky, a to právě Hudečkovu a Vávrovu. Nakonec Hudeček podle informací ČTK těsně zvítězil.

TOP 09 v roce 2010 v Praze pod vedením někdejšího guvernéra ČNB Zdeňka Tůmy zvítězila. Koalici ale nakonec uzavřely ČSSD a ODS. TOP 09 se k vládě dostala až po rozpadu původní koalice v listopadu 2011. Tehdy se dohodla s ODS. Spolupráce ale vydržela jen do konce května 2013. Od té doby vládne sama s podporou ČSSD.

Podzimní volby se budou konat na začátku října. Svého lídra již vybrala ODS, bude jim exprimátor Bohuslav Svoboda, ČSSD povede ředitel nemocnice v Motole Miloslav Ludvík a trojkoalici SZ, KDU-ČSL a STAN předseda zelených v Praze Petr Štěpánek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem, čtk

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fialovy granáty. 1000 dolarů marže? Babišovo výbušné video

18:40 Fialovy granáty. 1000 dolarů marže? Babišovo výbušné video

Předseda hnutí ANO Andrej Babiš nepřestává ve své kritice vlády Petra Fialy (ODS); vzal si na mušku …