Pražská TOP 09 dnes sestaví kandidátku. Povede ji obžalovaný muž

22.06.2014 6:54

Krajský výbor pražské TOP 09 bude dnes na svém zasedání sestavovat kandidátku do podzimních komunálních voleb. Jednat se bude o tom, kdo z členů bude na kandidátce od druhého místa dál. Jako lídra si strana již v březnu zvolila primátora Tomáše Hudečka.

Pražská TOP 09 dnes sestaví kandidátku. Povede ji obžalovaný muž
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomáš Hudeček

Kdo přesně bude za Hudečkem na kterém místě kandidátky, není zcela jasné. Ve straně proti sobě stojí Hudečkovo křídlo a členové, kteří mají blíže k jeho prvnímu náměstkovi Jiřímu Vávrovi. O post lídra se v březnu ucházel kromě Hudečka právě Vávra. Hudeček získal o tři hlasy víc.

Situaci TOP 09 navíc zkomplikovala páteční obžaloba Hudečka a dalších radních kvůli kauze Opencard. Vávra mezi obžalovanými není, za Hudečka se postavil předseda strany Karel Schwarzenberg. Radní TOP 09, která vládne Praze v jednobarevné koalici, navíc musí řešit vedle problematické Opencard dostavbu tunelu Blanka a trasy metra A do Motola.

TOP 09 v roce 2010 v Praze pod vedením někdejšího guvernéra ČNB Zdeňka Tůmy zvítězila. Koalici ale nakonec uzavřela ČSSD a ODS. TOP 09 se k vládě dostala až po rozpadu původní koalice v listopadu 2011. Tehdy se dohodla s ODS. Spolupráce ale vydržela jen do konce května 2013. Od té doby vládne sama s podporou ČSSD.

Podzimní volby se budou konat na začátku října. Svého lídra již vybrala ODS, bude jim exprimátor Bohuslav Svoboda, ČSSD povede ředitele nemocnice v Motole Miloslav Ludvík a trojkoalici SZ, KDU-ČSL a STAN předseda zelených v Praze Petr Štěpánek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem, čtk

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

21:50 Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

Plukovník Ivo Zelinka byl hostem podcastu Čestmíra Strakatého. A řeč byla o ruské válečné propagandě…