Odborář Středula vyzývá politiky, aby začali lidem přidávat: Přidali jste deset procent sobě, tak můžete i ostatním

07.09.2019 20:15

Předseda Českomoravské konfederace odborových svazů (ČMKOS) Josef Středula vysvětlil, proč si přeje, aby platy rostly lidem o osm procent. Když mohou růst o deset procent politikům, mohou podobným tempem stoupat i ostatním českým státním zaměstnancům.

Odborář Středula vyzývá politiky, aby začali lidem přidávat: Přidali jste deset procent sobě, tak můžete i ostatním
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda ČMKOS Josef Středula

Ministryně financí za hnutí ANO Alena Schillerová navrhuje růst platů státních zaměstnanců v příštím roce o tři procenta. Středula ve vyjádření pro server Info.cz prohlásil, že platy státních zaměstnanců mohou růst rychleji. Pokud si poslanci ze státní kasy přilepší o nějakých deset procent, mohou prý o podobnou částku růst i dalším státním zaměstnancům.

„Podle mě by ale tempo růstu platu poslanců nemělo být výraznější než tempo růstu platů zaměstnanců ve veřejném sektoru. Není možné, aby ti, kteří to platí, měli menší růst platů, než ti, kteří z toho čerpají. Politik by na tom měl být stejně jako státní zaměstnanec, dynamika růstu by měla být shodná,“ uvedl Středula.

Pokud platy poslanců porostou opravdu o deset procent, tak si místo současných přibližně 84 tisíc měsíčně přijdou na více než 90 tisíc měsíčně.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Pokus o ovlivnění prezidentských voleb v USA.“ Je to tu zase. A už se to řeší

11:50 „Pokus o ovlivnění prezidentských voleb v USA.“ Je to tu zase. A už se to řeší

Na Jacka Smithe, zvláštního poradce odpovědného za dohled nad trestními vyšetřováními bývalého prezi…