Odborář kritizuje politiky: Ať se k lidem staví čelem, ne opačnou částí těla

27.12.2012 18:59

Vláda i tento rok pokračovala v necitlivých a špatných ekonomických rozhodnutích, hodnotí uplynulý rok předseda největšího odborového svazu KOVO Josef Středula. Upustí od nich podle jeho názoru až tehdy, kdy bude usilovat o přízeň lidí.

Odborář kritizuje politiky: Ať se k lidem staví čelem, ne opačnou částí těla
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Josef Středula

 

"Jako odborář bych si přál totéž, abych mohl přijít se zákonem a říct, že bude indexace mezd. Když se podívám na situaci lidí, kteří se musí boxovat o každou korunu na výplatě a v Poslanecké sněmovně si schválí zvýšení, a to takovou zvláštní formou, kdy někteří odejdou a někteří neodejdou, to mi připadá naprosto šílené," uvedl pro agenturu Mediafax. A dodal: "Jestli chtějí mluvit ústy lidí a chtějí se jimi zaštitovat, tak ať se k nim postaví čelem. A v tomto případě se k nim postavili přesně opačnou částí těla, čelo to rozhodně není".

Ostře také kritizuje pozměňovací návrh poslance Jana Čechlovského (ODS) k zákonu o platech ústavních činitelů, který osvobozuje poslance od povinnosti odvádění zdravotního a sociálního pojištění z poslaneckých náhrad, čímž se jim plat zvýší až o šest tisíc korun. A nepochopitelné je podle něj i to, že poslanecký plat dostávají i politici, kteří jsou ve výkonu trestu.

Vláda bude slibovat a slibovat

"Předvídali jsme tyto situace, které v ekonomice jsou, a tudíž si myslíme, že máme oprávnění mluvit jménem lidí. A nemáme touhu po moci, což je velmi důležité, obzvláště v téhle době," prohlásil Středula. Budoucnost české ekonomiky nevidí růžově, podle jeho názoru zlepšení nenastane ani příští rok.

V příštím roce se prý lidé dočkají od politiků mnoha slibů, neboť se budou blížit sněmovní volby, které proběhnou na jaře 2014. "Jako kdyby se politik umyl deratizačním prostředkem, a najednou mluví něco úplně jiného," podotkl odborář. Volby ale podle něj umožní lidem vydechnout, protože vláda se bude snažit o přízeň lidí a necitlivým opatřením se bude vyhýbat.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vím, co bylo ve skladu... Kauza Vrbětice uzavřena. Pak zaznělo něco, co řečeno nebylo

17:27 Vím, co bylo ve skladu... Kauza Vrbětice uzavřena. Pak zaznělo něco, co řečeno nebylo

O tom, že ve Vrběticích rozhodně nebyla škoda za miliardu, se rozhovořil bezpečnostní analytik Jaros…