Odboráři ocenili práci hasičů při povodních. Vláda je prý ničí

05.06.2013 22:17

Předseda ČMKOS Jaroslav Zavadil ocenil profesionální práci hasičů při povodních. Zdůraznil ale, že vláda snižuje jejich počty a ubírá jim peníze.

Odboráři ocenili práci hasičů při povodních. Vláda je prý ničí
Foto: Ladislav Carda
Popisek: Jaroslav Zavadil

Přes velké fyzické a psychické zatížení příslušníků hasičského záchranného sboru při současných povodních zvládají podle Zavadila čeští hasiči svou práci víc než profesionálně, a to často i na úkor vlastních osobních problémů, kdy v mnoha případech mají sami zatopené obydlí a pomáhají jiným.

"ČMKOS, jejíž členskou organizací je Odborový svaz hasičů, vždy odmítala, aby vláda úspory ve státním rozpočtu dělala na úkor snižování platů těchto zaměstnanců a jejich počtů. Od roku 2010 se počty hasičů snížily o 400 příslušníků HZS a jejich plat v průměru o 3 500 korun," říká Zavadil.

Podle Zavadila je ostuda, že základní plat řadového hasiče, který zachraňuje život a majetky lidí, sotva dosahuje průměrné mzdy v ČR. "ČMKOS děkuje a vysoce si váží práce hasičů, kteří nasazují svůj život, a přitom pracují za nedůstojných platových podmínek. Přírodním katastrofám a živelním pohromám se nevyhneme," zdůraznil.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

6:45 Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

Nebude trvat dlouho a budou to dva roky, co došlo k sabotáži plynovodu Nord Stream, který zásoboval …