Odporné. Křeč. Likvidace. Běžte se vy... Média a politici žijí válkou Babiš a Sobotka, zde jsou další fakta

02.05.2017 10:02

Dnes by měl premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) oznámit, zda odvolá z postu ministra financí Andreje Babiše (ANO). Sobotku totiž neuspokojilo Babišovo vysvětlení jeho kauzy korunových dluhopisů.

Odporné. Křeč. Likvidace. Běžte se vy... Média a politici žijí válkou Babiš a Sobotka, zde jsou další fakta
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

„Pane Sobotko a pane Babiši. Vyserte se na to. Volby rozhodnou. Sorry jako,“ napsal k tomu exčlen ČSSD a zakladatel internetového fanklubu prezidenta Miloše Zemana Vilém Rössler na Facebooku.

„I kdybych Babišovi nevěřila, tak posedlost, s níž se snaží ČSSD o jeho likvidaci, mne přesvědčí o nutnosti udržet ho v politice. Křeč, nefér argumenty, likvidace jeho osoby za každou cenu, bez ohledu na to, že je opravdu úspěšný ministr financí, to je něco odporného!“ podotkla poslankyně hnutí ANO Jana Lorencová.

„Vždy, když se autokratický majitel hnutí ANO přestane kontrolovat, máme příležitost nahlédnout do jeho myšlenkového světa a spatříme totéž: nechuť k pravidlům. Z jeho věty na adresu Sněmovny (To je neuvěřitelné, co si ke mně Sněmovna dovolila) je jasné, kdo je mu nepřítelem – instituce liberální demokracie, které ještě plně neovládá,“ okomentoval na serveru iHNed.cz Petr Honzejk.

Anketa

Chcete, aby Andrej Babiš pokračoval ve vládě?

67%
33%
hlasovalo: 18752 lidí

Podle Honzejka je toto logické. „Dosažení úplného vrcholu moci předpokládá vyřazení brzd a pojistek, což – jak vidíme v jiných státech – není nakonec až tak těžké zařídit. Možná to jsou přehnané obavy, ale je nutno před touto možností varovat, abychom nakonec nedospěli do situace, kdy už opravdu nebude hrozit, že by si Sněmovna nebo média vůči nejmocnějšímu něco ‚dovolovala‘,“ podotkl.

Původní text ZDE

„Je tragické, když ODS na likvidaci Babiše ve vládě spolupracuje s ČSSD. Ačkoliv má ODS v čele uznávaného politologa a vysokoškolského profesora Petra Fialu, podpora ODS k odvolání Babiše z vlády je zcela nesmyslná a pro tuto stranu naprosto kontraproduktivní,“ poznamenává na blogu server iDnes.cz Jan Bartoň.

V této souvislosti rovněž zkonstatoval, že Bohuslav Sobotka je hlavní přítěží ČSSD v souboji o voliče. „Nemá potřebné vůdcovské charisma a je stále veřejností vnímán jako ten, kdo českou politiku podřídil zájmům EU,“ řekl. ODS pak podle něj nemá žádný objektivní zájem na pádu Andreje Babiše. „Babiš je v zásadě problém ČSSD, která ho ve vládě nechala vyrůst tak, že jí přerostl přes hlavu. Pokud bude Babiš z vlády odvolán, využije toto své odvolání tak, že se tradiční politické strany obávají o své pozice,“ podotkl Bartoň se slovy, že ČSSD s podporou opozice dostane Babiše z vlády za cenu, že ten ovládne podzimní volby a vrátí se do Strakovy akademie hlavní branou. 

„Za koaličního partnera si klidně zvolí i ČSSD, která bude muset naopak vyměnit svého předsedu, nebo kohokoliv jiného (lidovci jsou pro ‚koalování‘ přímo předurčeni!). Pravice bohužel v této konstelaci opět neuspěje,“ uzavřel.

Původní text ZDE

Do médií také v minulých dnech unikly nahrávky slov ministra financí Andreje Babiše (ANO), jenž se vyjadřuje velmi nelichotivě o svých kolezích z vlády. A nejen o nich. 

Na ně již zareagoval ministr zahraničních věcí Lubomír Zaorálek (ČSSD), jehož Babiš na nahrávce nazval mimo jiné neschopným debilem a kokotem, který 20 let žvaní. „Andrej Babiš je můj politický protivník. U nás na Ostravsku, když se bavíme o politických protivnících, tak se obávám, že padají ještě ostřejší výrazy,“ řekl Zaorálek.

„Neříkejte. Je to váš koaliční partner, jehož konflikt zájmů tři roky tolerujete a jehož moc jste pomáhal upevnit. Protivník vypadá jinak,“ zareagoval předseda TOP 09 Miroslav Kalousek.

Sprostého označení se na nahrávce, na kterou upozornil web Forum24.cz, a jež vypadá velmi věrohodně, dočkala také ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová (ČSSD). „Příště mi dejte číslo a já tam zavolám a pošlu je do prdele. Marksovou taky, kráva, nic nedělá,“ řekl. A pak ještě doplnil, že kromě žvanění také chlastá.

Ahoj debilové! Už jste si stáhli toho novýho @AndrejBabis? My jo a je to prvotřídní agrometal. Ukázka dnes, zbytek jindy. Lásky čas, jo? pic.twitter.com/1gEY5YNFRZ
— Julius Šuman (@skupinasuman) 1. května 2017

A premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) se rovněž pochvaly nedočkal. „To je strašný, premiér Sobotka. To je největší svině, kterou jsem poznal,“ řekl a počastoval jej také výrazem blbeček.

Velmi nehezky pak označil i novinářku Sabinu Slonkovou, která byla dříve šéfredaktorkou jeho MF Dnes. „Píča zhrzená, zrzavá, co jsem ji vyhodil,“ řekl na její adresu. Nelichotivě počastoval i další novináře. Kamberský je kokot. Píča je, co odešla, tam byly dvě – Šafaříková a Eliášová,“ podotkl.

Zkurvený kariérista je pak prý bývalý kandidát na prezidenta republiky Vladimír Dlouhý, státní zástupkyni Máchovou pak pro změnu nazval sviní. 

„Moji zaměstnanci jsou debilové,“ řekl také. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…