Odvolaní zemanovci ze středních Čech si stěžovali u soudu. Ale neuspěli

12.09.2013 15:59

Odvolaní představitelé středočeské organizace Strany práv občanů – zemanovci u soudu, u něhož si stěžovali na údajně nelegální vyřazení z kandidátek, neuspěli. Obvodní soud pro Prahu 1, na který se obrátili, ve čtvrtek zamítl jejich návrhy na vydání předběžného opatření. ČTK to řekla místopředsedkyně soudu Alena Novotná.

Odvolaní zemanovci ze středních Čech si stěžovali u soudu. Ale neuspěli
Foto: SPOZ
Popisek: Logo Strany práv občanů - Zemanovců

Podle odvolaných představitelů SPOZ ale soud dal některým jejich argumentům za pravdu. "Předběžné opatření je zamítnuté, ale soud poukázal na to, že postupy předsednictva byly v rozporu s předpisy," uvedl bývalý místopředseda krajské organizace SPOZ Jiří Vodička. Jaký bude další postup, se podle něj uvidí v příštích dnech.

Volební konference byla prý neplatná

Vedení středočeské organizace bylo obměněno v srpnu na mimořádné krajské konferenci, kterou odvolané vedení považuje za neplatnou. Podle bývalých lídrů se do čela středočeské organizace dostali lidé účelově usilující o poslanecký mandát v předčasných volbách.

Předsedkyní středočeské organizace byla na srpnové konferenci, která se konala oficiálně kvůli pomalému náboru nových členů starým vedením, zvolena Stanislava Tůmová. Bývalý místopředseda SPOZ v tomto regionu Vodička však považuje svolání mimořádné konference za neopodstatněné.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lze, čtk

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

4:44 „Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

Necelý týden před oslavami osvobození se v Plzni uskutečnily česko-německé, respektive bavorské dny …