Okamura napsal o zbohatlících a penězích na kampaň. A řekl, jak to má s Babišem

30.09.2013 11:31

Senátor Tomio Okamura kandiduje v předčasných volbách do sněmovny se svým hnutím Úsvit přímé demokracie. Na svém blogu vysvětluje financování kampaně i to, jakým způsobem byly sestavovány kandidátky hnutí v jednotlivých krajích.

Okamura napsal o zbohatlících a penězích na kampaň. A řekl, jak to má s Babišem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Do vlády se nepohrneme, raději zůstaneme v opozici, říká Tomio Okamura

Financování kampaně považuje Okamura za jedno z nejdůležitějších témat, které je třeba vyjasnit. "Tolik peněz v hotovosti, abych zaplatil alespoň minimální provoz za kampaň ve 14 krajích, dnes volně k dispozici nemám. Mimo můj osobní vklad si hnutí proto půjčilo peníze v bance. Nechci pro financování hnutí také žádné dary od kmotrů," tvrdí senátor.

"Pravda, dary by byly fajn, ale k daru patří dárce a tomu jste vždy nějak zavázaní. Je samozřejmě rozdíl, když vám dá deset tisíc váš fanda a když vám dá deset milionů pan Chrenek. Kromě jiného v tom, že cíl naší strany je pracovat ve prospěch těch malých a chudších občanů. Je to jistě populistické, ale někdo to dělat musí. On se těch našich zbohatlíků nepopulisticky určitě ujme někdo jiný. A když se podíváme na parťáky našich milionářů a miliardářů, zjistíme, že do Toskánska na jachtu si cestu za nimi udělají i takzvaně levicoví politici. Čest výjimkám," dodává lídr hnutí Úsvit.

Celý komentář Tomia Okamury ZDE.

Jednali i s Babišem

Za druhou důležitou věc považuje Okamura objasnit způsob sestavení kandidátek, organizace voleb, zajištění akcí a kampaně ve všech krajích včetně zajištění kandidátů, což prý obnáší přes tři sta jmen.

Senátor připomíná, že jeho hnutí jednalo s různými stranami, které mají zájem podpořit svými osobnostmi kandidátku Úsvitu, mimo jiné i se šéfem hnutí ANO Andrejem Babišem. Jednak prý o vzájemném neútočení během kampaně, jednak nabídl jeho lidem místa na kandidátce Úsvitu.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

"To zřejmě neklapne, ale ukázali jsme dobrou vůli. Často by šlo možná o lidi, se kterými spolupracujeme společně. Jako je třeba novinářka Jana Lorencová nebo pokud se kandidovat rozhodne Pavel Kohout a další slušní a renomovaní lidé, kteří dnes váhají, zda ANO či Úsvit," shrnuje Okamura.

Kromě toho jedná Úsvit přímé demokracie také s hnutím Moravané, Hnutím za Přímou demokracii, s jednotlivými regionálními politiky, regionálními stranami a dalšími. Cíl je jednoznačný - spojovat, nikoli rozdělovat.

"Nechceme politikařit, ale zatáhnout společně se všemi lidmi dobré vůle za jeden provaz a získat maximální možnou podporu pro změny směrem k přímé demokracii, jako například zákon o referendu, díky kterému by si mohli občané kdykoliv vymoci požadované změny, přímou volbu a odvolatelnost politiků, uzákonění osobní, hmotné a trestní odpovědnosti pro politiky, soudce, státní zástupce a exekutivu," uzavírá Okamura.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Smazal jsem to, omluva nebude, běžte do p*dele.“ Novotný kauzu s rakovinou rozmázl

22:30 „Smazal jsem to, omluva nebude, běžte do p*dele.“ Novotný kauzu s rakovinou rozmázl

Doslova bouři vyvolal řeporyjský starosta Pavel Novotný poté, co prohlásil, že nemocná dcera Felixe …