Okamura plamenně pohovořil o Pospíšilově lobby. A vysvětlil, jak jí bude čelit

19.11.2013 13:32

Tisková konference po jednání poslaneckého klubu hnutí Úsvit přímé demokracie se zabývala především problémem nového Občanského zákoníku. Ten by měl od prvního ledna nabýt účinnosti, Úsvit však chce prosazovat jeho roční odklad.

Okamura plamenně pohovořil o Pospíšilově lobby. A vysvětlil, jak jí bude čelit
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura

Na tiskové konferenci lídr hnutí Tomio Okamura uvedl, že jeho hnutí bude prosazovat odklad nového Občanského zákoníku o rok, během kterého bude možné pořádně dopracovat doprovodnou legislativu. Okamura prý tento požadavek na společném jednání vznese i na premiéra Bohuslava Sobotku.

„Je to produkt právnické lobby pana Pospíšila,“ uvedl Okamura. Exministr Pospíšil podle Okamury právo zaplevelil tak, aby bylo nesrozumitelné pro normálního člověka, který by pak musel využívat služeb advokátů. Normální člověk by přitom podle něj měl zákonu rozumět sám a nepotřebovat k tomu právníky.  

Později Okamura informoval, že s návrhem na odklad občanského zákoníku se ztotožnuje i KSČM a je připraveno jej podpořit i hnutí ANO. „Chceme vytvořit politický tlak na vládu, aby se k tomu problému skutečně postavila čelem,“ zdůraznil Okamura.

Ten připustil, že ČSSD již v minulosti odklad zákoníku odmítla. Nyní však podle něj byla zvolena nová sněmovna a občané ve volbách dali mandát stranám, které mají k zákoníku odlišný přístup, a ČSSD by to podle Okamury měla akceptovat. Pak ještě jednou zdůraznil, že s tímto zákonem by občané měli velké problémy.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Čína Rusko prohrát nenechá. Nechce v tom být sama, myslí si komentátor

18:55 Čína Rusko prohrát nenechá. Nechce v tom být sama, myslí si komentátor

Globální šachovnice je v současné době rozehraná na velmi nebezpečnou hru. USA chtějí Čínu donutit, …