Okamura účtuje s vládou: Neřešíte exekutory ani církevní restituce a zvete uprchlíky

18.01.2015 9:59

Předseda Úsvitu přímé demokracie Tomio Okamura na sociální síti Facebook zhodnotil roční působení vlády Bohuslava Sobotky (ČSSD). Jeho slova by si premiér rozhodně za rámeček nedal. Vláda nebojuje s korupcí, nic nedělá s exekutory, navíc sabotuje snahy Úsvitu v této oblasti a k dovršení všeho zlého k nám ještě zve uprchlíky ze Sýrie.

Okamura účtuje s vládou: Neřešíte exekutory ani církevní restituce a zvete uprchlíky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura

Podle Tomio Okamury by si vláda Bohuslava Sobotky (ČSSD) po roce fungování rozhodně nezasloužila jedničku s hvězdičkou, spíš naopak. Sama toho prý mnoho nedělá a konstruktivní návrhy opozice shazuje pod stůl.

"Naše návrhy zákonů a řešení nejen že smetla ze stolu, ale například v případě exekutorů vláda dosud za rok nepředložila ANI JEDEN vlastní zákon! A jen připomínám, že ministryní spravedlnosti je paní Válková (ANO)," píše rozhořčeně Okamura. Stejně tak vláda odmítá zákon o osobní hmotné a trestní odpovědnosti politiků.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Aby toho nebylo málo, vláda prý svým návrhem služebního zákona ještě víc zpolitizovala státní správu, když do zákona zahrnula i politické náměstky. A ČSSD podle Okamury zapomněla i na svůj nejhlasitěji pronášený předvolební slib - revizi zákona o církevních restitucích. Kabinetu se nedaří ani bojovat s nezaměstnaností. Stále totiž máme na půl milionu lidí bez práce.

"A do toho všeho se tento týden ještě dozvídáme, že vláda odsouhlasila první imigranty z islámských zemí do ČR, což absolutně odmítám. Máme dva miliony vlastních občanů na hranici chudoby, bez důstojného sociálního zabezpečení, a podle mého názoru se stát musí v prvé řadě postarat o vlastní chudé a bezmocné, na které ani v současnosti nemá peníze. A až poté pomáhat světu," zdůrazňuje Okamura.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

MUDr. Ladislav Václavec byl položen dotaz

Zdraví máme jen jedno

Pane senátore, hlasoval jste pro senátní novelu zaměstnávání zahraničních zubařů u nás. Tito studenti medicíny, možná lékaři mají pracovat pod dohledem českého l=kaře, který asi podle vás nemá co na práci a tak bude dohlížet. Bez řádně ukončené zkoušky z českého jazyka a slevovat z náročnosti aproba...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Dostat bojeschopné do vlasti.“ Kolář mladší vnímá, co chtějí na Ukrajině. Ale nesedí to k tomu, co řekl otec

9:00 „Dostat bojeschopné do vlasti.“ Kolář mladší vnímá, co chtějí na Ukrajině. Ale nesedí to k tomu, co řekl otec

Už nejde jen chodit okolo horké kaše. Poslanec TOP 09 Ondřej Kolář opět zdvihl téma politiky návratů…