Okamurův exODSák: Bývalá strano, hodilas na své sliby hnůj

04.10.2013 8:45

Bývalý poslanec ODS Radim Fiala, který se rozhodl kandidovat za Úsvit přímé demokracie, poslal ParlamentnímListům.cz své vyjádření, které pregnantně vysvětluje jeho postoj k ODS i jeho motivy pro rozchod s občanskými demoktary. ODS podle něj zradila své voliče.

Okamurův exODSák: Bývalá strano, hodilas na své sliby hnůj
Foto: Hans Štembera
Popisek: Lídr za kraj olomoucký, Radim Fiala

V prohlášení se Radim Fiala hlásí ke svému členství v ODS. „Nehodlám zapírat, že jsem už v minulém volebním období byl poslancem, a že jsem doposud kandidoval za jiný politický subjekt. Je všeobecně známo, že jsem byl poslancem ODS, a věřím, že se také nezapomnělo, proč jsem z ní odešel,“ zdůrazňuje Fiala.

Podle svých slov celou polovinu loňského roku spolu s kolegy z poslaneckého klubu ODS prý usilovali o změnu zákonů, které podle něj zarputile prosazoval ministr financí Miroslav Kalousek. „Pravicová strana nikdy nesmí podpořit takové popření svého programu, které nepochybně naplňuje podmínky zrady na voličích. Uvědomovali si to mnozí lidé, třeba i tehdejší prezident Václav Klaus,“ říká Fiala k atmosféře té doby.

Církevní restituce protlačila Nečasova vláda silou

V prohlášení, které Radim Fiala poslal ParlamentnímListům.cz, také píše, že žásadně nesouhlasil s církevnimi restitucemi. „Nečasova vláda si je rovněž vzala jako téma, které protlačí silou. Nic takového přitom před volbami neslibovali. Skutečně jsem tehdy měl pocit, jak jsem i někde napsal, že tato strana hodila své volební sliby na hnůj.“

Fiala dále objasnil, že prý nic takového podstupovat nechtěl, a to i za tu cenu, že bude od Petra Nečase poslouchat, že je srab, který utekl.

„Pravice v té době přestala být pravicí a stala se pouhým doplňkem levice. Zadlužování, zvyšování daní, to jsou prostě věci, proti kterým se tato strana dvacet let vymezovala. Já do takové strany nevstupoval a neměl jsem ani důvod v ní setrvávat,“ dává najevo míru svého rozhořčení Radim Fiala.

Spolupráce s Úsvitem

Radim Fiala nyní kandiduje v Olomouckém kraji na kandidátce hnutí Úsvit přímé demokracie Tomia Okamury. V prohlášení popisuje začátky své spolupráce s novým politickým subjektem.

„V roce 2013 jsem začal spolupracovat s Tomio Okamurou, který už v té době začínal tvořit své hnutí Úsvit. Podpořil jsem ve sněmovně předčasné volby, protože jakékoliv pokračování dosavadní koalice by zkrátka bylo fraškou, která už by nic dobrého nepřinesla,“ říká ke klíčovému hlasování.

„S Tomiem Okamurou jsme už tehdy učinili pokus ke změně daňových zákonů, konkrétně DPH, která by skutečně ulevila živnostníkům, té skupině, které se ODS tak často dovolávala a nakonec pro ni nic neudělala,“ říká v závěru prohlášení Fiala.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

18:35 Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

„Pokud ten pán neví, co se stalo 15. března 1939, tak je otázka, jestli je pro výkon funkce preziden…