Ondřej Neff vytáhl skutečně nečekaného kandidáta na prezidenta

13.05.2017 10:15

Publicista Ondřej Neff se na serveru NeviditelnýPes.cz rozepsal o zlínském hejtmanovi Jiřím Čunkovi, ale i o vězni Jiřím Kajínkovi, jemuž se rozhodl prezident Miloš Zeman udělit po svém návratu z Číny milost.

Ondřej Neff vytáhl skutečně nečekaného kandidáta na prezidenta
Foto: wikipedia.org
Popisek: Ondřej Neff

Neff úvodem propagoval Jiřího Čunka jako kandidáta na prezidentský úřad. „Ten Belzebub schopný vyhnat čerta. Je ze stejného těsta jako Miloš Zeman, nicméně koeficient příčetnosti je u něho řádově vyšší,“ podotkl Neff.

Všímá si jeho slov pro server Novinky.cz, kdy například Čunek sdělil, že by Zeman měl bez odkladu odvolat ministra financí Andreje Babiše (ANO), jak žádá premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD). Krizi pak prý Čunek charakterizuje jako předvolební hrátku ČSSD s cílem upevnění pozice. 

Zároveň upozornil na to, že o všem, s čím se nyní vystupuje proti Babišovi a jeho hnutí ANO, se vědělo již před posledními parlamentními volbami a bylo to známé i při sestavování vlády. 

Následně se vyjádřil i k odposlechům Babišových rozhovorů s redaktorem MF Dnes Markem Přibilem. „Odhlédněme od toho, že samo pořizování odposlechů a jejich použití v politickém boji je nefér. Odhlédněme, že načasované zveřejnění s hodinářskou přesností souvisí s politickou kampaní sociální demokracie. Nicméně ten obsah sám je děsivý. Tohle zametl Jiří Čunek pod koberec, aby nešel na střet, aby neotočil žhavým pohrabáčem v otevřené ráně, aby posílil obraz lidovců jako solidní třetí síly, moudré, uvážlivé, spravedlivé,“ podotkl Neff. 

A své řekl i ke kauze Kajínek, kdy se k ní vyjadřovala opakovaně i bývalá ministryně spravedlnosti Helena Válková (ANO). „Dle svého vyjádření pečlivě prostudovala spisy a došla k názoru, že Kajínek skutečně nájemné vraždy spáchal a že tedy nepochybili ani policisté, ani soudci. Jen ten trest je podle jejího názoru přílišný a vyjádřila se v tom smyslu, že slušná země i takového zločince po určité době propustí, když je zřejmé, že trest měl adekvátní účinek – tak jsem její argumentaci pochopil,“ míní Neff. Domnívá se, že u Kajínka po nějakém pokání, lítosti a sebezpytu není ani stopy. 

„Postoj Miloše Zemana je pochopitelný. Udělí dvojnásobnému nájemnému vrahovi milost, aby odvedl pozornost od svého vlastního znásilňování ústavy. Ale postoj paní Válkové pochopitelný není, vždyť Hrad ospravedlňuje omilostnění dvojnásobného vraha pochybností, zda justice nechybila!“ uzavřel.

Původní text ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Žádná dohoda nebyla, tvrdí pirát. V zápise něco jiného. Kolem pražských restaurací je dál veselo

4:45 Žádná dohoda nebyla, tvrdí pirát. V zápise něco jiného. Kolem pražských restaurací je dál veselo

Kauza předzahrádek u restaurací v historickém centru Prahy má další vývoj. Snaha o smírné řešení zma…