Opozice metanolovou aféru nezneužívá, míní Dolejš

16.09.2012 8:27

Tragická aféra s metanolem poskytla opozici další munici, kterou může vypálit proti pravicové vládě premiéra Petra Nečase (ODS). Není to ale spíše tak, že opozice v tuto chvíli zneužívá lidské neštěstí k politickému boji? Komunistickému poslanci Jiřímu Dolejšovi tuto otázku položil jeden ze čtenářů serveru ParlamentníListy.cz.

Opozice metanolovou aféru nezneužívá, míní Dolejš
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Dolejš

Komunisté znovu vyzvali vládu k odchodu. Aféra se smrtelně nebezpečným metanolem podle politiků z řad KSČM znovu ukázala, že kabinet premiéra Petra Nečase (ODS) není schopen řešit závažné problémy této země. Čtenář serveru ParlamentníListy.cz vystupující pod přezdívkou Endru ovšem namítá, že opozice spíše zneužívá lidsky obtížné situace obětí metanolu. Na jeho výtku reagoval poslanec Jiří Dolejš (KSČM).

Oslabení odpovědných orgánů

"Problém z metanolem není o selhání jednotlivce ale o nefungujícím systému. Tudíž je logické že opozice připomíná vládě její odpovědnost. V tom bych zneužívání ještě neviděl," odpovídá Dolejš.

Zákonodárce však dává čtenáři částečně za pravdu alespoň v tom, že problém kontroly pančovaného alkoholu a oslabení pravomocí odpovědných orgánů, jako je např. Státní potravinářská a zemědělská inspekce, v Česku existoval již před rokem 2006 v dobách vlády sociální demokracie. Je však také přesvědčen, že zvyšování spotřebních daní z lihovin, které prosadil ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09) vedlo k posílení černého trhu.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Soud smetl ze stolu žalobu SOCDEM na ČSSD. Paroubek děkuje za reklamu: Nechápu, kdo jim to sepsal

19:50 Soud smetl ze stolu žalobu SOCDEM na ČSSD. Paroubek děkuje za reklamu: Nechápu, kdo jim to sepsal

Sociální demokracie se snažila zrušit registraci koalice ČSSD pro volby do Evropského parlamentu. Zk…