Opoziční zastupitelka se v rádiu rozjela: Krnáčová je králík vytažený z klobouku

14.04.2015 19:00

Pražská opoziční zastupitelka Alexandra Udženija (ODS) byla hostem úterní Kauzy dne na Rádiu Impuls. Zostra se pustila do primátorky. Nechodí prý na jednání výborů a vůbec zastupitelům nenastiňuje své plány. Je to prý dáma vytažená z klobouku hnutím ANO, které zoufale hledalo jakéhokoli lídra. Projevuje se to tím, že primátorka svou funkci absolutně nezvládá.

Opoziční zastupitelka se v rádiu rozjela: Krnáčová je králík vytažený z klobouku
Foto: praha.eu
Popisek: Pražská radní Alexandra Udženija

Primátorka Adriana Krnáčová nebyla odvolána. Opoziční TOP 09 a ODS podle očekávání nesehnaly dost hlasů. Přesto to prý musely zkusit, protože dění kolem Škodova paláce bylo skandální a šlo o pověstnou poslední kapku, když Krnáčová jednala s protistranou o výběru právníků pro město. Rozhodně prý nešlo o divadlo pro kamery. „Naše opoziční práce je poukázat na chyby vedení,“ konstatovala dáma.

Paní primátorka nechodí na výbory. „Posílá za sebe zástupce z kanceláře, které já ani neznám, a přitom by nám na výborech měla vysvětlovat, co chce dělat,“ rozčílila se Udženija. „Paní Krnáčová byla vytažena z klobouku, dobře víme, jak hnutí ANO vybíralo lídra své kandidátky – paní Krnáčová svou funkci nezvládá,“ pokračovala politička ODS razantně. Zásadní chybou je, že paní primátorka nikdy nenastavila pravidla k jednání s opozicí. Udženija je členkou Výboru pro legislativu, veřejnou správu, protikorupční opatření a informatiku ZHMP a primátorka tam prý nebyla ani jednou.

Málo policistů v ulicích

Ve druhé polovině pořadu si postěžovala na některé nepoctivé pražské taxikáře. Stejně tak poznamenává, že se občas necítí dost bezpečně v centru města. „Já bych byla ráda, kdyby strážníci přestali vypisovat lístečky za parkování a bylo je víc vidět v ulicích,“ uvedla.

Podpoří proto jakékoli navyšování počtu strážníků v ulicích. Za problematické v tuto chvíli považuje postavení strážníků bez maturity, kteří by podle nové legislativy měli skončit, pokud si nedoplní vzdělání. Podle zastupitelky to není zcela rozumné, jestliže již dnes chybějí strážníci v ulicích. „Bylo by dobře použít v této věci zdravý rozum,“ uzavřela Udženija své vystoupení.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…