Praha.eu, klíčový web radnice, znovu nefunguje. Dolínek, ani Krnáčová to neřeší

31.03.2015 14:39

Konečně si toho někdo všimnul... To, na co ParlamentníListy.cz upozorňovaly už v minulosti, se stalo skutečností. Web Praha.eu, který radnici doposud stál desítky milionů korun, prostě přestal fungovat.

Praha.eu, klíčový web radnice, znovu nefunguje. Dolínek, ani Krnáčová to neřeší
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Dolínek

"Není divu, že portál praha.eu nefunguje, když není smluvně zajištěna podpora provozu od října 2014. Opakovaně apelujeme na koalici v čele s paní Krnáčovou na absenci řízení problematiky informatiky. Paní Krnáčová se zbavila odpovědnosti a informatiku předala Pirátům. Jediné výsledky jsou papírové jízdenky, nefunkční webové stránky Prahy a šmírování politiků. Primátorka Krnáčová a její koalice by si měla urychleně uvědomit, že řízení města znamená odpovědnost a akceschopnost, obojí tato koalice postrádá. Koalice se zmítá v neustálých personálních sporech a vůbec není schopna řídit Prahu. Primátorka Krnáčová papouškuje neustále dokola, že bude zřizovat vyšetřovací komise, že někomu šlape do něčeho a že potřebuje ochranku. To je tak vše, co od ní Pražané doposud slyšeli," komentovala naší redakci zástupkyně ODS Alexandra Udženija.

Primátorka Adriana Krnáčová, ani její náhradník, socialista Dolínek, problém neřeší.

ParlamentníListy.cz přitom už minulý týden informovaly o spisu, který se stránkám věnuje z pohledu radniční opozice. "Od října 2014 není smluvně zajištěná podpora provozu hlavního webového portálu Prahy www.praha.eu. Koncem roku zakázka ve výši 1,9 mil. Kč na “základní” úpravy (redakční systém atd.)." Odpovědnost za web však v rámci magistrátu není jasně definována, proto za jeho nefunkčnost nenese nikdo odpovědnost.

"Paní primátorka a klub Pirátů se minulý týden podivovali, když jsme kritizovali amatérské návrhy na řešení IT infrastruktury. Osobně nejsem rád, že došlo na má slova. Jak chce paní primátorka vyřešit tak složitý problém jako Opencard, když není schopna zajistit, aby fungoval oficiální web města? Tohle si Praha opravdu nezaslouží," dodal šéf pražských občanských demokratů Filip Humplík.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…