Ordnung musí být. A tak pozůstalí po obětech z Berlína nejspíš nedostanou vůbec žádné odškodné

26.12.2016 16:34

Na absurdní německý zákon doplatí pozůstalí po obětech teroristického útoku v Berlíně. Jak píše server Echo24.cz, kompenzace se nevyplácí v případech, kdy je k činu použito motorové vozidlo. Odškodnění tak zřejmě bude moci získat jen rodina polského řidiče, který byl zabit v kabině vozu pistolí a nožem.

Ordnung musí být. A tak pozůstalí po obětech z Berlína nejspíš nedostanou vůbec žádné odškodné
Foto: Hans Štembera
Popisek: Německá vlajka

Německý zákon se totiž podle odstavce číslo 11 nevztahuje na škodu způsobenou při útoku motorového vozidla či přívěsu (vozíku), podotýká server. Na odškodné tak nedosáhnou ani pozůstalí po 12 obětech, ale ani padesátka zraněných.

Původní text ZDE.

Odškodné by tak podle všeho měla získat jen rodina polského řidiče Lukasze Urbana, jenž byl společně s kamionem unesen džihádistou Anisem Amrim. Po útoku byl nalezen v kabině s bodnými a střelnými ranami, byly zde vidět i stopy zápasu. Podle všeho se totiž Polák snažil útoku zabránit. Lidé jej následně označili za hrdinu a na podporu jeho rodiny vybrali již více než pět milionů korun.

Podoba zákona o kompenzacích tak samozřejmě v souvislosti s útokem vyvolala debatu. „Toto velmi jasně ukazuje, jak je ten zákon v tuto chvíli absurdní,“ uvedl právník Ronald Weber. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…