Pane Bakalo, už zase o Vás píše bulvár. A znovu to není nic pěkného

30.05.2014 8:31

Bulvární deník Blesk se opět zabývá miliardářem Zdeňkem Bakalou, který by prý za zneužívání dominantního postavení na trhu s byty mohl dostat až mnohamilionovou pokutu. Sdružení nájemníků Byty OKD totiž poslalo na Bakalu kontrolu z finančního úřadu.

Pane Bakalo, už zase o Vás píše bulvár. A znovu to není nic pěkného
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zdeněk Bakala

Již včera věnoval bulvární deník Blesk svou pozornost miliardáři Zdeňku Bakalovi. Psal o tom, co by se stalo, kdyby se rozhodl zavřít celé OKD. Kolik nezaměstnaných by přibylo a také, že stát by musel na řešení situace vydat až čtyři miliardy korun. V nedávné době též nejčtenější český deník „pitval" důležitou smlouvu týkající se bytů OKD.

A právě na bolestivé téma bytů OKD „najel" Blesk, který vlastní podnikatelští magnáti Daniel Křetínský a Patrik Tkáč, i ve svém dnešním vydání. Tentokrát jde o 44 tisíc bytů společnosti RPG byty. Sdružení nájemníků Byty OKD, tedy lidí, kteří v bytech žijí a jimž bylo původně slíbeno, že jim budou byty odprodány, na Bakalu poslalo kontrolu z finančního úřadu. Viní ho ze zneužití dominantního postavení na trhu.

Úřad rozhodne o kontrole

„Společnost má v kraji zcela výsadní pozici. Může si diktovat, co chce. Například ve starých bytech v dezolátním stavu musí kvůli neustálému zdražování nájemníci platit stejnou částku jako ti, kteří si od firmy pronajali byty nedávno a ještě úplně nově zrekonstruované,“ cituje Blesk předsedu sdružení Romana Macháčka. Podnět na kontrolu dostalo prý Ministerstvo financí a to ho postoupilo finančnímu úřadu. Tam, na oddělení cenové kontroly, případ prošetří. To Blesku potvrdila mluvčí Generálního finančního ředitelství Petra Petlachová.

Co se bude dít dál? Zdeněk Bakala musí počkat na rozhodnutí úřadu, zda provede kontrolu RPG bytů. Na základě této kontroly by pak mohl finanční úřad se společností zahájit správní řízení a z toho může vyplynout prý i mnohamilionová pokuta.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Smazal jsem to, omluva nebude, běžte do p*dele.“ Novotný kauzu s rakovinou rozmázl

22:30 „Smazal jsem to, omluva nebude, běžte do p*dele.“ Novotný kauzu s rakovinou rozmázl

Doslova bouři vyvolal řeporyjský starosta Pavel Novotný poté, co prohlásil, že nemocná dcera Felixe …