Pane Soukupe, mně se z té pražské kavárny dělá zle, telefonovala divačka

13.07.2019 7:59

Generální ředitel TV Barrandov Jaromír Soukup ve svém pořadu Volejte a pište šéfovi opět odpovídal na zvídavé dotazy diváků. Došlo i na pražskou kavárnu agresivně vystupující na protivládních demonstracích, nad kterou se moderátor společně s divačkou pořádně rozčílili.

Pane Soukupe, mně se z té pražské kavárny dělá zle, telefonovala divačka
Foto: ReproTV Barrandov
Popisek: Jaromír Soukup reprodukuje gesta z Macronových fotek

Do studia TV Barrandov se Jaromíru Soukupovi dovolala se svým dotazem paní Květa, zajímal jí jeho názor na transparenty objevující se na demonstracích. Například ty s nápisy „Babiš je zloděj“ či „Zeman je ožrala“. „Já jsem úplně šokovaná z toho, jak tam vystupují a vyjadřují se někteří naši umělci,“ vyjádřila svou nespokojenost.

„Chci se zeptat, to je ta slavná pražská kavárna? Ne, děkuji. Z takových lidí se mi dělá zle,“ uzavřela svůj dotaz divačka Květa.

Ve své odpovědi Soukup rovnou předeslal, že nesouhlasí už jen s důvody, proč byly demonstrace svolávány. Jelikož žádné ohrožení nezávislosti justice, svobody slova či demokracie obecně tady prý není. „Je tu pouze nespokojenost těch, kteří mají pocit, že jejich politický názor není vyslyšen, tedy názor příznivců opozičních stran,“ shrnul moderátor.

Samotná vystoupení umělců a dalších řečníků na demonstracích organizovaných spolkem Milion chvilek pak zhodnotil jako velmi agresivní. „Bylo to také urážlivé. Ty řeči, ‚nechť se Babiš vrátí na Slovensko‘. To se mi nelibí,“ zastal se Soukup současného premiéra s tím, že je to Čech jak vyšitý a vyhrál svobodné volby.

Agresivita ve stylu „udělejme tu pořádnej bordel“, to podle Soukupových slov už jde daleko přes čáru. „A přes čáru jdou i útoky na vyjadřování premiéra, na jeho rodinu i na zdravotní stav prezidenta. Premiérovi i prezidentovi hlava funguje perfektně!“ odsoudil moderátor osobní útoky na politiky.

Ocenil proto, že na rozdíl od agresivních projevů, které někteří čeští umělci předváděli při manifestacích na pódiu, se občané, kteří na demonstrace dorazili, chovali pokojně.

Závěrem důrazně připomněl, že lidé by se neměli rozdělovat na Pražáky a Nepražáky. „Jinými slovy na chytřejší a hloupější. To je urážka i nás Pražáků, kteří jsme na demonstrace nešli,“ spráskl ruce Soukup s tím, že takový přístup není přece možný.

„Všichni jsme občané České republiky a všichni společně rozhodujeme. Tohleto rozdělování, to se mi taky nelíbí,“ sdělil jasně na závěr své odpovědi Soukup.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Opravdu máte čisté svědomí?

Dobrý den, opravdu vám přijde OK přijít k titulům tím, že publikujete v podezřelých časopisech nebo v těch, v jejichž vedení jste sám seděl? To vám přijde v pořádku? Dosud jste na mě působil jako morální autorita, ale teď už si to o vás nemyslím

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Ta hanebná kampaň je trefná? Můžeme si za to sami? Jako Fico?“ Lipavský rozzuřil Bžocha

13:30 „Ta hanebná kampaň je trefná? Můžeme si za to sami? Jako Fico?“ Lipavský rozzuřil Bžocha

Hosty pořad první části Partie Terezie Tománkové na CNN Prima News byli ministr zahraničí Jan Lipavs…